Simulátor profesionálního kuchaře, který hráčům přibližuje tuhle nelehkou práci, od rozbitých talířů s hotovým jídlem přes požáry v kuchyni až po zuřivost způsobenou špatným hodnocením připravené speciality, se výrazně promění. Vývojáři oznámili dodatečný balíček Shelter. Ten hráče Cooking Simulatoru zavede do kuchyně v protiatomovém krytu. V post-apokalyptickém světě budete vařit jídla ve stylu Falloutu.

Podzemní úkryt se nachází uprostřed pusté pustiny. Post-apokalyptické recepty jsou založené na dříve neznámých ingrediencích, například budete muset ulovit mutanta a pěstovat radioaktivní houby a zeleninu.

Přečtěte si také: DLC pro Cities: Skylines 2 odloženo, vývojáři se soustředí na opravu základní hry

V rámci kariéry na vás čeká „pohlcující“ příběh s hledáním ztracené rodiny. Nebezpečná cesta vás zavedla do oblasti známé jako Sector 12 s vysílačem, kterým byste mohli kontaktovat svou rodinu. Bez pomoci místních to ale není možné. Jako zkušený kuchař se stanete hlavním dodavatelem potravin pro obyvatele. Budete péct. vařit, smažit a grilovat mutantní maso, zářící houby a další post-nukleární přísady, abyste se zalíbili místním a oni vám pomohli. Jídlo budete vyměňovat za důležité zdroje.

Cooking Simulator: Shelter má brzy vyjít pro PC prostřednictvím Steamu, cena oznámena nebyla. DLC vyžaduje původní Cooking Simulator, který je dostupný také na PlayStationu 4, Xboxu One, Nintendu Switch a Androidu. V současné době není známo, zda se později Shelter dostane i na tyto platformy.