Společnosti Microsoft a Bethesda nás zvou na druhou společnou prezentaci, která proběhne v neděli 12. 6. letošního roku. Dobrou zprávou je, že to bude v sedm hodin večer našeho času, a ne někdy hluboko v noci.

Xbox & Bethesda Games Showcase bude ve znamení úžasných titulů pocházejících od Xbox Game Studios, Bethesdy a od našich partnerů z celého světa,“ lákají společnosti. Prý uvidíme vše, co potřebujeme vědět o rozmanité nabídce her, které se brzy objeví v ekosystému Xboxu, včetně předplatného Game Pass pro Xbox a PC.

A co během tiskové konference uvidíme? To v současné době s jistotou nevíme. Nicméně, když se podíváme na již potvrzené tituly, tak od Microsoftu očekáváme temné akční dobrodružství Senua's Saga: Hellblade 2 od Ninja Theory, akční fantasy RPG Avowed od Obsidianu společně s The Outer Worlds 2, kooperativní Contraband od Avalanche Studios a oznámení plné verze mravenčího Grounded.

Nebojte, to není vše. Může se objevit pořádná ukázka z návratu Fable, více informací o Perfect Dark, stejně tak očekáváme Forzu Motorsport a State of Decay 3. Ještě je tady As Dusk Falls, Everwild a Project: Mara. A samozřejmě nějaké to překvapení. Přece jen, Microsoft má dostatek týmů, aby se pořádně rozšoupnul.

Pokud jde o Bethesdu, očekáváme, že nejvíc prostoru dostane vesmírné RPG Starfield od Bethesdy Game Studios, které koneckonců vychází letos na podzim. Konečně bychom tak měli vidět alespoň reálné záběry z hraní. Už dlouho jsme navíc neslyšeli o kooperativní střílečce Redfall od tvůrců Dishonored ze studia Arkane. Aktuálně platí, že má Redfall vyjít toto léto, s ohledem na několikaměsíční ticho ale máme pocit, že nás čeká odklad. Samotnou hru bychom však na akci Xbox & Bethesda Games Showcase měli vidět v každém případě.

Existuje také šance, že se nám blíže představí Indiana Jones nebo nový Wolfenstein. Víme, že obě hry připravuje švédské studio MachineGames, otázka jen je, která z nich je v pokročilejší fázi vývoje, a tedy připravená na veřejnou ukázku.

Naopak bude lepší vůbec nepočítat s šestým dílem The Elder Scrolls. Ten s největší pravděpodobností dostane prostor až po dokončení Starfieldu. Nově se navíc objevily spekulace, že se hry můžeme dočkat až v letech 2025 až 2026. Můžeme se také ptát, zda je Bethesda připravená alespoň potvrdit vývoj nového MMO ze světa Star Wars, které mají podle těch samých spekulací připravovat autoři The Elder Scrolls Online ze studia ZeniMax Online, na odpověď si ale budeme muset ještě několik týdnů počkat.