Pokud jste sledovali nedávný Inside Xbox nebo četli naše shrnutí, pravděpodobně jste narazili na neobvyklý titul Call of the Sea, který stejně jako všechny ostatní představené hry bude optimalizován pro Xbox Series X a naplno využije jeho potenciál. O této hře jsme toho však příliš nenapsali, a proto to teď napravíme.

Call of the Sea je nenásilné tajemné dobrodružství zasazené na tropický ostrov v jižním Pacifiku do roku 1934. Vžijete se do dámy jménem Norah, kterou namlouvá Cissy Jonesová v herním světě známá především díky Firewatch a Walking Dead Season One, a vydáte se hledat svého ztraceného manžela. Ten se jednou vydal do bujného ostrovního ráje – bezejmenného, zapomenutého místa, posetého zbytky ztracené civilizace a už se nikdy nevrátil. Náplň hry je založená především na řešení různých hádanek a hledání pravdy o tom, co se mu stalo.

Budete prozkoumávat krásu ohromujícího tropického ostrova, proplétat se fascinujícími památkami, ztracenými ruinami a okultními záhadami. Zažijete emocionální, okouzlující studii charakteru ženy na cestě sebe objevení. Ponoříte se do vzrušujícího dobrodružství plného překvapení a vychutnáte si úžasné vizuální zpracování připomínající grafický styl Sea of Thieves. Hra dokonce využívá i stejný Unreal Engine 4. Zkrátka to bude stát za to i na starší generaci konzolí Xbox One, nemluvě o Xbox Series X, kde bychom si ji dle všeho měli vychutnat ve 4K při 60fps. Z toho důvodu hra také vyjde až s novou konzolí o Vánocích tohoto roku a rovnou zamíří do knihovny Xbox Game Pass. Krom toho byla hra oznámena také pro PC.