Když se řekne Vampire: The Masquerade, většině hráčů se nejspíš vybaví věčně rozbité, ale zároveň nezapomenutelné RPG Vampire: The Masquerade: Bloodlines z roku 2004, případně její věčně odkládané pokračování, tedy Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Tu a tam tu ale máme i jiné hry z této série, jež nyní doplní titul, který by speciálně hráčům v našich končinách mohl být velmi blízký.

Přečtěte si také: Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 ve velkých problémech, odkládá se a mění vývojáře

Bloodhunt, free-to-play battle royale titul oznámený během akce Summer Game Fest, se totiž odehrává v ulicích noční Prahy během lockdownu. Zapomeňte však na nutnost řešit na každém kroku roušky, testy a další otravnosti spojené s Covidem 19. Místo toho se budete muset společně s dalšími hráči živit potentní krví, aby rostla vaše síla. Těšit se můžeme na speciální schopnosti a smysly nebo popírání gravitace během úderů odkudkoliv.

Vývojáři ze studia Sharkmob lákají také na možnost zvolit si příslušnost ke klanu, definovat váš herní styl a patřičně si po vizuální stránce upravit postavu s cílem dosáhnout toho nejvíce unikátního vzhledu. To všechno na pozadí zrady, která rozpoutala válku mezi upíry. Z nich je navíc lovná zvěř, na kterou se zaměřuje tajná společnost známá jako Entity. Aby upíři, na něž budeme jakožto hráči pohlížet z pohledu třetí osoby, přežili, musí využívat nadpřirozené schopnosti, zbraně i vychytralost.

Bloodhunt bude k dispozici ve verzi pro PC, konkrétně Steam. Na oficiálním webu se již můžete přihlásit do uzavřené alfy, která proběhne v létě. Finální verze hry by měla taktéž vyjít ještě letos.