Assassin’s Creed Valhalla si pro nás chystá řadu překvapení a jedním z nejvíce překvapujících jsou pravděpodobně dobové „rapové souboje”. Zmínka o nich se již objevila po oznámení samotné hry. Pokud si tak otevřete oficiální stránky vikingského Assassin’s Creed, v popisu otevřeného světa stojí následující:

“Plavte se ledovým Severním mořem, kde můžete objevovat a dobíjet rozpadající se anglická království. Ponořte se do aktivit jako je lov, rybolov, kostky nebo picí hry. Můžete se také zúčastnit tradičních severských soutěží jako je flyting - lépe známý jako verbální zničení vašeho oponenta ve stylu vikingského rapového souboje.

Co to ale ve skutečnosti byl ten flyting? Na to jsme se zeptali naší milované Wikipedie

Flyting je rituální, poetická výměna urážek praktikována zejména mezi 5. a 16. stoletím. Příklady můžeme najít nejen v severské, keltské a staroanglické literatuře, ale také v knihách z anglického středověku. Této aktivity se účastnili jak historické, tak i mytologické postavy. Flyting může být extrémně provokativní, často obsahuje obviňování ze zbabělosti či sexuální zvrácenosti. Slovo pochází ze staroanglického slova flītan, což znamená „hádka“ (které samo o sobě pochází ze starokorejského slova flyta: „provokace“). ” 

Se svým vysvětlením však přišel i samotný kreativní ředitel pro připravovanou hru Ashraf Ismail. Kromě historického zasazení samotné aktivity nám částečně přiblížil, jak se hráči budou těchto soubojů účastnit. Kdykoliv někdo Eivara v takovém souboji napadne, hráč bude muset vybrat jednu z nabízených odpovědí, která nejlépe odpovídá na příchozí útok, ale také bude správně sedět do stanoveného rytmu. Dle Ismailiho je v tom však ještě o něco málo více a vývojáři si na této aktivitě dali opravdu záležet. Jak konkrétně tato aktivita bude fungovat se však dozvíme později.