Vývojáři ze studia Respawn Entertainment v posledních měsících nijak nešetřili snahou ukázat každému hráči Apex Legends, že se populární battle royale odehrává ve stejném světě jako Titanfall. Mysleli jsme, že vrcholem tohoto snažení byla hrdinka Valkyrie, dcera Vipera, který je jedním z bossů ze singleplayerové kampaně střílečky Titanfall 2. Nyní však tvůrci hodlají zajít ještě dál, a tak nabídku hratelných šampionů brzy obohatí o Ash, dalšího bosse z druhého Titanfallu.

Ash figuruje v příběhu Apex Legends již nějakou dobu, proto by nás vlastně neměl její nový výstup příliš překvapovat. Jako obvykle tu každopádně máme animované video ze série Stories from the Outlands, které přibližuje minulost této postavy. A ano, samozřejmě v něm nechybí ani okamžik, kdy si promluvila s rukou Titána BT-7274, kterého ovládal Jack Cooper.

Za Ash si budeme moci zahrát po startu 11. sezóny Apex Legends s podtitulem Escape. Zatím nevíme, kdy sezóna odstartuje, launch traileru se však dočkáme 21. října/októbra, a proto je pravděpodobné, že na Escape dojde někdy začátkem listopadu/novembra.

Novou hrdinku každopádně s jistotou doprovodí nová zbraň, a to CAR SMG. I tato hračka může být veteránům série Titanfall dost povědomá. Spekuluje se také o přidání nové mapy zasazené do džungle, ale v tomto směru dosud oficiálně nepadlo ani slov. Rovněž si budeme muset ještě počkat na přiblížení schopností, kterými Ash vládne a kvůli kterým si budou fanoušci nepochybně opět stěžovat na špatnou vyváženost hry. Však to všichni známe. Samozřejmostí je pak nový Battle Pass a nová Ranked sezóna.