Bývalí tvůrci her jako The Elder Scrolls V: Skyrim, Fallout 4 a Vampire: The Masquerade představili novou videoherní značku. Ve finském studiu Forbidden chystají akční adventuru z pohledu první osoby, ve které se snažíte odhalit podivná tajemství finských lesů. Vydáte se na výpravu za zmizelými prarodiči a naučíte se, jak přežít v divočině.

Projekt se jmenuje Among the Trolls a hrát bude za Alexe nebo Annu, kteří z USA cestují do Finska navštívit své prarodiče žijící v chatě mezi vysokými stromy daleko od jiných lidí. Po příjezdů zjistíte, že chata je opuštěná a prarodiče zmizeli. V tom jste vtaženi do světa severské mytologie a vzpomínek na dětská léta strávená s vašimi blízkými.

Budete se muset nejen naučit, jak přežít v divočině, ale také se vypořádat s nadpřirozenými bytostmi finské mytologie a animistickou povahou světa.

Vývojáři lákají na finské mýty i prastarou šamanskou magii, nelítostné finské vnitrozemí a velký důraz na audiovizuální zážitek.

Pokud vás hra zaujala, tak Among the Trolls vyjde během letošního roku na Steamu v rámci předběžného přístupu. Plná verze by měla následovat zhruba 20 měsíců poté.