Za měsíc završí Microsoft vylepšení oblíbené real-time strategické série Age of Empires. 15. 10. letošního roku vyjde definitivní edice třetího dílu, která se pochlubí přepracovanou grafikou a hudbou, všemi dříve vydanými rozšířeními a zcela novým obsahem.

Joss Ellis, šéf vývoje ve studiu Tantalus Media, pracuje na remasterované verzi a prozradil, že velkou pozornost věnovali vylepšení fyziky a až desetkrát zvýšili zničitelnost jednotek a budov.

„Destrukce je ve hře prostě báječná. Nikdy vás neomrzí ovládat spoustu jednotek a ničit s nimi věci ostatních. Vynaložili jsme obrovské úsilí, abychom změnili fyzikální systém na zcela nový systém Havok. Výsledek je skvělý a zcela nás uspokojil,“ uvedl Ellis v rozhovoru pro PCGamesN.

Vraťme se k novému obsahu. V Age of Empires 3: Definitive Edition budete velet mocným civilizacím z celé Evropy a Ameriky, stejně tak můžete skočit na bitevní pole do Asie a užít si hru v rozlišení 4K Ultra HD s remasterovaným soundtrackem. Vývojáři vytvořili dva zcela nové herní režimy: Historical Battles a The Art of War Challenge Missions a zahrnuli do hry dříve vydaná rozšíření a všech 14 civilizací. Velkým bonusem jsou dva zcela nové národy - Švédové a Incká říše.

Připomínáme, že hra vyjde 15. 10. 2020 na Steamu a Microsoft Store za 19,99€. V den vydání bude také přidána do předplatného Xbox Game Pass.

Pro hraní Age of Empires 3: Definitive Edition byste měli mít 64bitový procesor a operační systém Windows 10 verze 18362.0 nebo novější. Dále procesor Intel i3-2105 3.1GHz nebo AMD Phenom II X4 973, 8 GB RAM, grafickou kartu GeForce GT 430, Radeon HD 5570 nebo Intel HD 4400 a 42 GB volného místa na disku.

U doporučené sestavy je uváděn procesor Intel i5-3300 3.0GHz nebo AMD FX-8350, 16 GB RAM a GeForce GTX 980 nebo Radeon R9 Fury.

Nezapomeňte také, že Microsoft plánuje v sérii pokračovat a ve spolupráci se studiem Relic Entertainment chystá zbrusu nový díl. Autoři titulů Homeworld, Warhammer 40,000: Dawn of War či Company of Heroes slibují návrat do středověku, který ale bude jiný.