Pokud už vás nebaví 13 let hrát v kuse Minecraft, byť se každý rok obměňuje verze, tak se posaďte a poslouchejte. Mojang Studios ve spolupráci s Blackbird Interactive představil novou hru, která ponese jméno Minecraft Legends. Ve skrze půjde o akční strategickou hru, kde budete procházet známý a přesto tajuplný svět plný vegetace a různých tvorů. Pokud to zní až moc klidně a mírumilovně, tak se nenechte zmást. Celý svět totiž ohrožuje hrozba z jiné dimenze.

V Minecraft Legends se ale nebudete soustředit na poklidné stavění domečků, ale budete se snažit odvrátit temné pigliny, kteří se hrnou z Overworldu. Je jen na vás, jak shromáždíte síly, koho naverbujete do vaší družiny a jak blížící se nebezpečí z Netheru porazíte.

Hra samotná bude mít velmi zajímavou kampaň, která vám představí mnoho překvapení, jež neznají ani vášniví hráči hlavní hry. A pokud nechcete hrát sami, není třeba se bát. Kampaň můžete odehrát i spolu s vašimi přáteli a později tohoto roku se nám představí i kompetitivní režim.

Hry se dočkáme v roce 2023 a najdeme ji v předplatném Xbox Game Pass, na PS4, PS5, Steamu a Nintendo Switch.