Během vývoje Ghostwire: Tokyo se leckdy zdálo, že hráči o projekt nejeví příliš velký zájem. Mírně řečeno. I oficiální marketing spojený s novinkou tvůrců The Evil Within ze studia Tango Gameworks byl velmi dlouho dost vlažný, což se zjevně společnost Bethesda snaží na poslední chvíli zachránit. Nedávno jsme se dočkali samostatně hratelné vizuální novely Ghostwire: Tokyo - Prelude, která je zdarma ke stažení ve verzi pro PC (Steam), PS4 a PS5, už několik dnů se můžeme věnovat recenzi finální verze hry, přestože vychází až příští pátek, a nyní tu máme oficiální vydání kompletního herního soundtracku. Ten si může každý zájemce poslechnout na YouTube nebo prostřednictvím běžně rozšířených streamovacích služeb.

Hudební doprovod Ghostwire: Tokyo má téměř tři hodiny, přičemž se v něm tvůrci snažili vyjádřit téma střetu zasazení moderního Tokia s prvky folklóru, který se promítá do celé hry. Zde se zkrátka spojuje tradice s modernitou, a tak byly při tvorbě soundtracku využity tradiční japonské hudební nástroje, stejně jako digitální zvuky vytvořené s pomocí syntezátorů. Vývojáři našli inspiraci i v hudbě pocházející z anime z 80. a 90. let, v heavy metalu, rocku nebo v post-klasické hudbě.

Díky společnosti Laced Records navíc soundtrack Ghostwire: Tokyo vyjde i na vinylu, a to hned ve dvou edicích. 2LP edice nabídne pečlivý výběr skladeb, který má na svědomí samo studio Tango Gameworks, zatímco 4LP verze se pochlubí ještě větší náloží hudby a dokonce zahrnutím speciálních prototypových skladeb, které nejsou součástí standardního soundtracku. V YouTube verzi výše však tyto zvláštní skladby začínají v čase 02:27:29. Obrazové prvky, které jsou k vidění na balení obou edic, jsou každopádně dílem uměleckého týmu Tango Gameworks a více detailů o vinylovém vydání soundtracku se dozvíme v blízké době. Nyní tak nezbývá než doufat, že bude alespoň jedna z chystaných edic k dostání i u nás.

Ghostwire: Tokyo vyjde 25. března/marca 2022 ve verzi pro PlayStation 5 a PC. Očekává se, že na Xbox Series X|S hra dorazí o rok později.