Závody Forza Horizon 5 zasazené do rozsáhlého a různorodého světa Mexika (skládá se z 11 biomů) se pochlubily úvodní jízdou (video úplně nahoře) a představením obou aut, která budou na obalu hry. Jimi jsou Mercedes-AMG ONE a Ford Bronco Badlands 2021.

Jak dlouholetí fanoušci dobře ví, začátek každé Forzy Horizon vás připraví na velkolepou jízdu, která vás ve hře čeká, což je důvod, proč se vývojáři o tyto chvíle podělili.

„Při hraní Forzy Horizon 5 a zkoumání naší rozmanité verze Mexika můžete očekávat nákladní letadla, aktivní sopku, závod na festival pod nádhernou mexickou oblohou a mnoho dalšího. Naskytne se vám také dechberoucí pohled na Ford Bronco Badlands na vrcholku aktivní, sněhem pokryté sopky Gran Caldera, Corvette Stingray 2020 jedoucí vstříc písečné bouři ve farmářské oblasti či Porsche 911 Desert Flyer řítící se hustou džunglí plnou stromů. A nakonec se v plné rychlosti proženete úžasným vozem Mercedes-AMG ONE podél sluncem zalitého mexického pobřeží,“ dodávají.

Příběhová niť, která spojujete všechny aktivity kampaně, se vrací. Příběh nebude jen pozadím závodů, ale spíše hnacím motorem celé kampaně. Hra je přímým pokračováním svého předchůdce. Z toho důvodu se vžijeme do závodníka, který se po prokázání veškerého svého talentu v Británii dostal na vrchol festivalu. Tento narativní prvek přímo ovlivní typ závodních událostí, kterých se budeme účastnit. Jak? To vývojáři tají.

Mexiko si tvůrci vybrali z důvodu toho, že chtěli vytvořit největší svět. A právě Mexiko představuje celý svět v jedné zemi. Nabízí zasněžené sopečné vrcholky, písečné pouště, tropické pobřeží, kopce, zemědělskou půdu, kaňony a další místa společně s velkými historickými městy se zajímavou architekturou a neuvěřitelnou kulturou, kterou zná a miluje celý svět.

Součástí tohoto světa jsou nová zvířata, například divoký pes na venkově, jenž reaguje na auto, na hluk a provoz. Dále horské kozy, spousta ptáků a spousta dalších nových zvířat. Chovat se mají realističtěji a má s nimi být zábava. Například pes se může přiblížit k vašemu autu, ale troubením ho vystrašíte.

Forza Horizon 5 vyjde 9. 11. letošního roku na Xbox One, Xbox Series X|S a PC. Ve hře budou české titulky a samozřejmostí je přidání do katalogu předplatného Xbox Game Pass ve stejný den.