V úterý 3.4.2018 zažili zaměstnanci sídla YouTube v Kalifornii noční můru. Do budovy se totiž dostala žena íránského původu se jménem Nasim Aghdam.

Vše vypuklo kolem jedenácté hodiny večer našeho času, kdy se přes garáž dostala třiceti devítiletá Nasim do budovy. Podle svědků prý ale střílela už před budovou.

Nasim měla na YouTube svůj vlastní kanál, ve kterém se věnovala veganství a ochraně zvířat. Její kanál byl docela zajímavý a podivuhodný. Ihned po útoku byl kanál a dokonce i Facebook profil smazány. Důvodem střelby prý bylo, že jí YouTube „cenzuroval“ videa a omezoval tak její sledovanost. Sama před rokem říkala: „Na YouTube ani žádné další stránce pro sdílení videí neexistují spravedlivé možnosti růstu (sledovanosti), váš kanál poroste, jen když oni budou chtít!!!“. O jejím rozhořčení informoval i její otec.

O události jako první informoval na svém Twitteru Vadim Lavrusik. Ten byl v době samotného útoku v kanceláři a slyšel střelbu. Média se poté tohoto případu ujaly po svém.

To, že střelkyně byla žena, bylo také menší překvapení. Při útoku bylo zraněno pouze pár lidí. Jediná osoba, která umřela při útoku, byla samotná Nasim. Po střelbě totiž spáchala sebevraždu. K tomuto případu se vyjádřil Donald Trump a také Susan Wojcicky, CEO v YouTube.