Nenápadný a nízkorozpočtový Gas Station Simulator z Polska je velmi úspěšný. Pouhých 90 minut od premiéry na Steamu vydělal vývojářům 450 tisíc zlotých (cca 2,5 milionu korun). Zájem o hru pokračuje. Není tak divu, že tvůrci plánují novinky.

Dohromady se prodalo 300 tisíc kusů. Pro mnohé velké tituly by to bylo zklamání. V případě simulátoru jde ale o úspěch. Krakovské studio DRAGO očekává, že do konce letošního roku se prodá dohromady 600 tisíc kopií hry. Cena titulu je 16,79 eur (cca 436 Kč).

Vývojáři chtějí poděkovat hráčům. Plánují v příštích měsících vydat větší bezplatné rozšíření, o kterém se podrobnosti dozvíme později. V plánu jsou také porty pro konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

CO GAS STATION SIMULATOR NABÍZÍ?

V Gas Station Simulatoru koupíte opuštěnou čerpací stanici a zajistíte jí slávu. Budete renovovat, vylepšovat a rozšiřovat své nabízené služby, abyste udržely krok s požadavky svých zákazníků.

„Zbavte se trosek a rozbitého nábytku, opravte stěny a nabarvěte a ozdobte stanici dle vašich představ. Jenom hned neutraťte veškeré vaše finance na vzhledu vaší stanice, přece jenom jste zrovna koupili čerpací stanici. Opravte vybavení, kupte, co opraveno být nemůže, a začnete obsluhovat zákazníky abyste vydělali nějaké peníze pro další renovace a vylepšení,“ přidává tisková zpráva.

Nemusíte zůstat malým byznysem. Svou čerpací stanici můžete rozšířit, aby mohla sloužit více zákazníkům. Čerpací stanice také není jenom na prodej paliva. Nabídku služeb, které poskytujete, můžete rozšířit a tím přilákat více zákazníků. K dispozici máte různá vylepšení, od menších, jako je poskytování toalet, jednoduchý obchod, který pomůže vašim příjmům, až po větší, jako je celá dílna k opravování vozidel anebo dokonce myčka aut. Na výběr máte několik možností a většina z nich může být dále rozšířena.

Pokud máte zájem, na Steamu najdete demoverzi. Hra obsahuje českou lokalizaci.