Assassin’s Creed Valhalla navázala na silný start a stala se druhou nejziskovější hrou v historii Ubisoftu, pochlubila se společnost před investory. V listopadu minulého roku firma uvedla, že dvanáctý velký díl série Assassin’s Creed v prvním týdnu prodal více kusů než jakýkoli jiný díl značky, které se od debutu v roce 2007 prodalo přes 115 milionů kusů.

Nyní Valhalla překonala svého předchůdce, Assassin’s Creed Odyssey, ve všech směrech. Není tedy divu, že se vikingské dobrodružství dočká podpory i ve svém druhém roce. Ubisoft si rozhodnutí investovat do vývoje další peníze potvrdil při vydání rozšíření Siege of Paris, které bylo uvedeno v srpnu tohoto roku. Valhalla má být silná zejména ve druhé polovině současného fiskálního roku. Ten končí 31. 3. 2022.

I přes skvělé výsledky chystá Ubisoft u Assassin’s Creed změny. Nový díl série nese kódové označení Infinity. Generální ředitel Yves Guillemot prozradil, že půjde o obrovskou hru, jež obsáhne vše, co mají fanoušci na sérii rádi. To znamená zejména spoustu příběhových prvků. Má se jednat o inovativní titul, který bude mít od začátku to, co příznivci Assassin’s Creed dobře znají.

Assassin's Creed Infinity nebude free-to-play. Vyjádření generálního ředitele Ubisoftu navazuje na dřívější spekulace. Ty tvrdily, že jde o jakousi online platformu, jež se bude časem rozšiřovat. Údajně má zahrnout několik historických časových linií, každá z nich má mít vlastní hratelné postavy. Vývoj je v rané fázi a vše mají na starost studia Ubisoft Quebec a Ubisoft Montreal. Podle zvěstí by Assassin's Creed Infinity nemělo vyjít dříve než v roce 2024.

Pokud se spekulace potvrdí, mimo jiné je přinesla agentura Bloomberg, tak půjde o velkou změnu. Místo jedné hry s jedním historickým prostředím dostaneme obrovskou platformu, která by se postupně rozšiřovala o další příběhy a prostředí.