Oficiálně je Redfall slibován na první polovinu letošního roku. Dva zdroje se teď shodují, že vývojáři cílí na začátek května 2023.

Se spekulacemi o vydání exkluzivity pro ekosystém Microsoftu (Xbox Series X/S a PC) od Arkane Studios, tvůrců Deathloop, Prey a Dishonored, začal Okami13 na Twitteru, jenž uvedl začátek května. Informaci po své ose ověřil Jez Corden ze serveru Windows Central, kterému zdroje prozradily, že k vydání by mělo dojít první květnový týden. To vše poté, co měl být Redfall interně odložen o šest týdnů.

Podle stejné zprávy je v plánu předběžný přístup, podobně jako u Forzy Horizon 5, který majitelům prémiové edice umožní zahrát si několik dnů před uvedením standardní edice na trh. Jiné informace zase naznačovaly, že by Arkane mohli hráčům nabídnout betu.

Redfall je kooperativní first-person střílečka zasazena do ostrovního městečka ve státě Massachusetts, které je v obležení legie upírů, kteří zablokovali slunce a odřízli obyvatele od okolního světa. Vy máte prozkoumat otevřený svět, ponořit se do příběhové kampaně a odhalit záhadu, jež stojí za příchodem upírů.

Hrát můžete o samotě, stejně tak v kooperaci až pro čtyři hráče. Spoluhráči mohou vyzkoušet rozdílnou výstroj a kombinací svých předností hledat kreativní řešení upíří apokalypsy. Čeká vás hromadění arzenálu speciálních zbraní a přizpůsobování postavy prostřednictvím unikátních vylepšení, kterými podpoříte svůj herní styl, ať už dáváte přednost divokým přestřelkám, plíživému postupu nebo čemukoliv mezi tím.

Připomínáme, že Redfall bude v den vydání dostupný také v předplatném Game Pass.