Dobré ráno. Hades má zamířit na PS4. Nový projekt vývojářů Wasteland 3. The Sims 4 s marockou architekturou. Ninja vydělal 5 milionů dolarů z Fortnite. Dabéři Crashe pracují na něčem dalším.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Produktová stránka PlayStation Studios na Steamu uvádí 41 produktů, viditelných jich je pouze 25 (4 hry a 21 DLC). Vypadá to, že další tituly čekají na odtajnění. Co nás čeká po Helldivers, Horizon: Zero Dawn - Complete Edition, Predator: Hunting Grounds a Days Gone? Hráči si přejí God of War z roku 2018, Bloodborne, Ghost of Tsushima nebo díly ze série Uncharted.

- Nový projekt tvůrců Wasteland 3 může kombinovat first-person střílečku a RPG. Alespoň takový vzkaz vyslali zástupci studia inXile Entertainment na Twitteru při odpovědi na tweet Xboxu. Oficiálně víme, že v inXile na prototypu nové hry pracovali ještě předtím, než je Microsoft odkoupil. Majitel Xboxu měl mít údajně zájem, aby v inXile na projektu dále pracovali. Fanoušci by si přáli pokračování Wasteland, které opustí klasický izometrický pohled a bude z něj akční RPG z pohledu první osoby.

- Pokud budeme věřit spekulacím z fóra ResetEra, tak Arkane Studios (autoři Prey a Dishonored) pracují na projektu s kódovým označením Omen. Údajně má mít hra temnou atmosféru a spojitost s upíry. Oznámená má být během letošní E3 a vyjít na jaře 2022. Mluví se o tom, že by se mohlo jednat o těžký restart Prey 2.

Přečtěte si také: Plné využití DualSense ve hrách pro PS5. Vývojáři promluvili o detailech

- Stejný zdroj odhalil zajímavý detail o akčním RPG titulu Starfield od Bethesda Game Studios. Podle úniku má hra umožnit průzkum vesmíru podobný tomu, co nabízejí hry Outer Wilds a No Man's Sky. Z jiných neoficiálních informací se zdá, že si budeme moci upravovat vesmírnou loď. Jeff Grubb je zase přesvědčen, že Starfield bude exkluzivitou pro Xbox a PC. Nedávno rovněž unikly nové obrázky, které mají pocházet z roku 2018.

- Watch Dogs: Legion bude na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S konečně fungovat v 60 snímcích za sekundu. Možné to bude po nainstalování patche 4.5, který ještě nemá konkrétní datum vydání.

- Indie hit Hades může zamířit na PlayStation 4. Neoznámenou verzi hry od studia Supergiant Games posuzoval korejský výbor pro klasifikaci. Udělil doporučení 15+. Hra v loňském roce vyšla na PC a Nintendo Switch.

- Britské studio Ubisoft Reflections v posledních letech pouze vypomáhá s různými tituly v rámci Ubisoftu. Tým se podílel například na Watch Dogs: Legion, The Division 2 nebo Ghost Recon Wildlands. Studio si ale nejvíce spojíme se sérií Driver, která do herního světa nakoukla naposledy v roce 2011 dílem Driver: San Francisco. Nyní Ubisoft Reflections hledá narativního designéra pro napsání příběhu vhodného pro hry s otevřeným světem. Má jít o příběhy postav, prostředí, cílů a zvláštních událostí.

Přečtěte si také: Jak bude fungovat Biomutant na počítačích a konzolích?

- Vadí vám absence ukládání v PlayStation 5 exkluzivitě Returnal? Vývojáři vzkazují, že máte hrát dál a užít si výzvu. Mezitím hledají možnosti, jak problém vyřešit. Zážitek je totiž na absenci ukládání postaven a mohl by narušit celou hru.

- The Sims 4 obdrží brzy další menší dodatečný balíček. Od 18. 5. bude dostupný Courtyard Oasis Kit s novým nábytkem a dekoračními prvky inspirované marockou architekturou.

- Jihokorejský hold Krafton, který vlastní PlayerUnknown's Battlegrounds, koupil studio Dreamotion za nezveřejněnou částku. Jedná se o specialisty na mobilní hry. Tým vytvořil například Ronin: The Last Samurai, akční roguelike titul si získal oblibu zejména v Koreji a Japonsku.

- Twitch streamer Tyler „Ninja“ Blevins byl schopný za pouhý měsíc vydělat 5 milionů dolarů, a to pouze kódem pro tvůrce Fortnite. Není jasné, kolik lidí kód použilo, ale muselo to být velké množství hráčů, protože tvůrci získají za nákup 5 %. Ninja za svou kariéru vydělal spoustu peněz, říká se, že exkluzivita pro streamovací platformu Mixer od Microsoftu mu přinesla 30 milionů dolarů.

- Vikinský survival Valheim, který je nadále v předběžném přístupu na Steamu, nedávno obdržel menší aktualizaci. Ta kromě oprav řady chyb a problémů vylepšuje grafiku.

- Dabéři Crashe Bandicoota a Dr. Neo Cortexe jsou znovu v akci. Scott Whyte a Lex Lang prozradili, že pracují na novém projektu. Nedávno se uskutečnil hovor přes Zoom a má jít o něco velmi zajímavého a zábavného. „Ne, není to další hra s Crashem (nebo snad ano)?“ dodal Whyte. Někteří spekulují, že se pracuje na nové kapitole Spyra nebo dokonce na spin-offu, jenž spojí obě universa. Obě značky vlastní Activision, tak by to nemusel být problém.

- Po třech letech pěstitelského důchodu se Cliff Bleszinski vrací. Uzavření vlastního studia Boss Key Productions, kde vytvořili neúspěšnou hru Lawbreakers, byla jedna z nejtěžších věcí v jeho životě, ale už se opět cítí kreativní a pracuje na nových věcech. V jiném tweetu poznamenal, že už nikdy nechce být generálním ředitelem. Co má jeden z nejkontroverznějších a zároveň nejzkušenějších herních vývojářů za lubem? Může jít o návrat do Epic Games, případně připojení ke studiu The Coalition, které má sérii Gears of War (tu CliffyB vytvořil) na starost.

- Ratchet & Clank: Rift Apart má bez day one patche na PS5 zabrat 42,183 GB. Pre-load bude možný od 4. 6., zatímco akční skákačka vyjde 11. 6. s českými titulky.