Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Stručně se řadí každý den mezi nejčtenější články. Abychom vás potěšili, rozhodli jsme se, že populární krátké zprávičky budeme čas od času vydávat také o víkendu.

- CD Projekt RED musel dementovat šířící se spekulace o tom, že Cyberpunk 2077 bude v den vydání dostupný v Xbox Game Passu. Polské studio do světa vyslalo jasný vzkaz: Xbox Game Pass není v plánu Cyberpunku 2077.

- 23. července v 18:00 našeho času se dočkáme akce s názvem Xbox Games Showcase. Dnes už víme že jedna z her, kterou nám Microsoft ukáže, je očekávané Halo: Infinite. Vývojáři na svých stránkách uvedli, že se konečně můžeme těšit na první větší nálož gameplay záběrů. To, co nám ale ukážou, se bude soustředit pouze na příběhovou kampaň.

Přečtěte si také: Únik Far Cry 6 nás vrací ke kořenům série. Čekají nás tropy ovládané diktátorským tatíkem

- Nový kooperativní survival horror Deathground právě začal svoji kampaň na Kickstarteru. Sám, nebo s maximálně 3 dalšími přáteli vyzkoušíte uniknout ze spárů děsivých dinosaurů. Projekt vypadá rozhodně zajímavě a zaznamenal solidní start. Za první den se vývojářům podařilo vybrat 14 % z požadovaných 100 000 amerických dolarů.

- Trilogie Crysis je nyní dostupná v předplatném EA Access na Xboxu One. Původní Crysis, Crysis 2 a Crysis 3 najdete v kolekci The Vault.

- Dalších dinosaurů se zřejmě dočkáme i na PlayStation 4 v remasteru devadesátkové klasiky Turok: Dinosaur Hunter. Na stránkách exophase.com, která sleduje vaše trofeje napříč platformami, se totiž objevil seznam trofejí z této hry pro zmíněnou konzoli. Po dvou letech od vydání remasteru pro Xbox One a PC se tak dočkají i fanoušci Sony.

Přečtěte si také: Konzole od Microsoftu bude konečně v češtině a slovenštině

- Vývojáři ze studia RockGame představili svoje nové survival RPG Scrapnaut v gameplay traileru. Na předběžný přístup se můžeme těšit ještě před koncem tohoto roku.

- Na posledním výročním setkání vlastníků Capcomu japonská společnost potvrdila, že 80 % jejich příjmů přichází z digitálního trhu. Ve srovnání s ostatními společnostmi se jedná o docela markantní rozdíl, ostatní firmy totiž hlásí čísla mezi 50-60 %. Na meetingu dokonce padlo, že Capcom chce tohle číslo zvýšit dokonce na 90 %. Jinými slovy se bude japonská společnost soustředit na prodej svých her digitální cestou.

- Crysis Remastered na Nintendo Switch překvapivě vyjde již 23. 7. letošního roku. To je původní datum všech verzí. Pak ale Crytek hru odložil. Posun termínu ale platí pouze pro PC, PS4 a Xbox One verze.

- A ještě jednou ke Capcomu. Dle světového šampiona v bojovce Ultimate Marvel vs. Capcom 3 z roku 2012 Filipino Champa se chystá nové pokračování oblíbených bojovek patřících Capcomu. Konkrétně se tak jedná o Marvel vs. Capcom 4 a Street Fighter 6.

Přečtěte si také: Valve potvrdilo, že v minulosti pracovalo na Half-Life 3, Left 4 Dead 3 a dalších projektech

- Anonymní únik slibuje univerzální Tomb Raider edici, ve které zažijete všechna dobrodružství Lary Croft. Nejen ta z nejnovější trilogie od Crystal Dynamics, ale i mnohem starší. Ačkoliv by se nám taková nálož Lary líbila, je třeba zdůraznit, že studio Square Enix tuto edici nepotvrdilo. Pokud je však únik pravdivý, fanoušci akční archeoložky se ultimátní edice dočkají již 27. 8. 2020 na PC, PS4, Xboxu One a Switch a Stadia.

- Originální plošinovka Celeste, jež za rok 2018 posbírala řadu ocenění, nyní doplní řady titulů dostupných na Google Stadia. Bohužel však nevíme, kdy přesně to bude.

- EA nám představilo nový trailer blížící se akční multiplayerové střílečky Rocket Arena. Tato frenetická akce říznutá prvky ze hry Super Smash Bros. vychází již za 3 dny a vývojáři nám ve svém videu demonstrují různorodost jednotlivých arén.

- A Capcom potřetí! Tuto japonskou společnost totiž zajímají vaše názory a zkušenosti se sérií Resident Evil. Převážně pak s připravovaným osmým hlavním vstupem do franšízy s podtitulkem Village. Pokud tak chcete trošičku pomoci při tvorbě nového dílu, určitě vyplňte tento asi pětiminutový dotazník, který mimo jiné zjišťuje i zájem o demoverzi.

- Prezident společnosti Nintendo Shuntaro Furukawa si pochvaluje úspěch mobilních titulů jeho firmy. Především pak v tom směru, že hry jako Animal Crossing Pocket Camp nebo Mario Kart Tour představily hráčům svět Nintenda a přinesly pro konzoli Switch nové hráče.

- Fanouškovský remake hry The Legend of Zelda: Ocarina of Time v Unreal Engine 4 vypadá skvěle. Jeho tvůrce CryZENx vydal téměř půlhodinovou ukázku přímo ze hry a přislíbil, že si ji budeme moci zahrát již brzy.