Oznámení letošního Call of Duty se blíží. Na internet unikly první artworky, které potvrzují, že se hra jmenuje Call of Duty: Vanguard a hráče zavede do období druhé světové války. Obrázky byly nalezeny v nejnovější aktualizaci Call of Duty: Black Ops Cold War a Call of Duty: Warzone.

Fanoušci si všímají, že některé zbraně vypadají poněkud vykonstruovaně. Podle insidera Okamiho ale bude Call of Duty: Vanguard poměrně věrné historii. To vylučuje nějakou alternativní válku. Místo toho palmy v pozadí signalizují válku v Pacifiku. Dříve se mluvilo o druhé světové válce v Evropě a právě Pacifiku – Activision řekl, že půjde o prostředí, které fanoušci milují.

Kromě standardní edice se má prodávat Ultimate Edition a cross-gen bundle, včetně bonusů k předobjednávce:

Dle neověřených informací má hra zahrnout 24 map (pro všechny režimy), dynamický systém počasí a kooperativní boj proti zombíkům, na němž má pracovat studio Treyarch, zatímco zbytek tvoří Sledgehammer Games, autoři Call of Duty: Advanced Warfare, Call of Duty: WWII a Call of Duty: Modern Warfare z roku 2019.

Nezbývá než čekat na oficiální oznámení. K němu by mohlo dojít v následujících dnech. Insideři se zatím nedokážou shodnout, někdo tvrdí, že to bude 19. 8. (prý bude v tento den i State of Play od PlayStationu), jiný že až 25. 8. na Opening Night Live v rámci Gamescomu.

Co se vydání týče, oficiálně je hra plánována na čtvrté čtvrtletí letošního roku pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.