Tři uniklé obrázky z Abandoned skutečně pocházejí z tajemné hry od Blue Box Game Studio. Jejich pravost potvrdil šéf týmu Hasan Kahraman. Než je ale začnete zkoumat, tak byste měli vědět, že pocházejí z roku 2019. V té době měla být hra mnohem jiná. Vše navíc mělo sloužit jako test výkonu PS4 Pro. Cílem týmu bylo rozlišení 3840 x 2160 pixelů, 8K textury a 60 snímků za sekundu. Podle Kahramana to fungovalo, ale PS4 nebyla dostatečně výkonná na plnohodnotnou hru.

Screenshoty jsou hodně tmavé a moc toho neprozrazují. Vidíme les za tmy a cihlovou zeď. Obě místa jsou osvícena baterkou.

PlayStation 5 exkluzivita Abandoned, stejně jako její vývojářské studio Blue Box Game, je obestřena tajemstvím od chvíle, kdy byla poprvé odhalena prostřednictvím oficiálního účtu PlayStationu na Twitteru. Za tu dobu se objevila řada zvěstí, že hra i studio jsou zástěrkou pro další hororový projekt Hidea Kojimy. Tyto spekulace se rozšířily tak rychle, že Blue Box musel vydat prohlášení, ve kterém tato tvrzení popřel. I přes snahu týmu však tyto teorie studio nadále sužují.

Pravdu se dozvíme v úterý 10. 8., kdy bude na PS5 spuštěna aplikace Realtime Experience. Ta odhalí, co je Abandoned zač.