Na internetu se objevují záběry z alfa verze Diabla 4, kterou v současné době testuje úzký okruh hráčů. Před několika dny dobře informovaný novinář Jason Schreier uvedl, že k testování očekávaného akčního RPG se dostali „přátelé a rodina“ a první dojmy byly pozitivní. O víkendu se někdo z tohoto okruhu odvděčil Blizzardu tím, že porušil smlouvu o mlčenlivosti.

Krátké video ukazuje úvodní menu, přizpůsobení postavy (například pohlaví, barva pleti a drobné detaily, jako je tetování) a výběr obtížností. S tím souvisí možnost zvolit si, zda chcete mít více či méně podrobný výklad. Tedy jak moc vás výuka má vést za ručičku. Existuje možnost vše vypnout.

U obtížností je Adventurer – World Tier 1 a Veteran – World Tier 2. První obtížnost je vhodná pro ty, co nikdy nehráli Diablo nebo chtějí menší výzvu, zatímco veterán je určen pro ostřílené dobrodruhy s náročnějšími nepřáteli. Odměnou jim bude větší množství kořisti, zlata a zkušenostních bodů. Vývojáři připravili i Hardcore režim s trvalou smrtí postavy, který v alfě není dostupný.

Zástupci Blizzardu se dříve nechali slyšet, že kladou důraz na volby hráčů, včetně možnosti vytvořit si hrdinu/hrdinku dle svého uvážení. S tím souvisí nelineární otevřený svět. Vývojáři připravili téměř 150 dungeonů. Ve světě narazíte na pevnosti, nepřátelská území, jež musíte dobýt zpět. Díky tomu máte mít značný vliv na svět, který se bude měnit podle vašich činů.

Vydání Diabla 4 je v plánu na rok 2023 pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. Stále je možné se zaregistrovat do bety.

Obrázky z videa: