Od vydání AC Odyssey už uběhl víc jak rok a dalo by se očekávat, že dva roky po vydání by už mohl přijít další díl. Avšak nic nebylo oznámeno. Na redditu se ale spekuluje, že oznámení nového dílu bychom se měli dočkat už začátkem příštího roku.

Aktuálně již smazaný uživatel na redditu napsal tento post. “Víte už o příštím AC a jeho prostředí Vikingů, mám tu spoustu informací.” Hra se údajně dříve jmenovala Království, nyní je však přejmenována na Ragnarok. Vydání by mělo být na podzim 2020 a to na starší konzole i nextgen. 

Prostředí hry by dle uživatele na redditu mělo být zasazeno 800 př. nl. (nutno dodat, že tento rok úplně nesedí a i komentáře na redditu to naznačují) konkrétně do doby Vikingů. Mapa by měla zahrnovat Skandinávii a velkou část Anglie včetně Londýna a Plymouth. Jako v předchozím díle by měla být možnost volby mezi ženou a mužem, na příběh to však vliv mít nemá. Hlavní protagonista/ka by se měl jmenovat Jora a během hry se stane assasinem. Systém Bratrstva by se měl taktéž vrátit a ve hře by měli být podobně jako v novém Watch Dogs rekrutovatelné NPC. K cestování po moři by měla být k dispozici loď, avšak nemělo by zde být tolik námořních bitev.

Hra má být zaměřena na pomstu, s velkou části prvního civilizačního příběhu. Ve hře by mělo jít navštívit říše jako Asgard, nebo Jotunheim, velkou roli v příběhu by taktéž měli hrát mýtické postavy, jako Odin, nebo Loki a také Yggdrasil. Hra by měla fungovat podobně jako Origin, nebo Odyssey se zlepšenými mechanikami RPG.

Je to stále pouze spekulativní únik, avšak musíme uznat, že velmi podrobný. Na oficiální oznámení si pravděpodobně ještě chvíli počkáme a uvidíme, zda se tento únik alespoň z části vyplní. Jak by se případné umístění dalšího dílu líbilo vám? Chcete se dostat do prostředí severní mytologie i novém Assassin’s Creed?