Přestože příběh známého dobrodruha Nathana Draka (alespoň prozatím) došel ke konci, neznamená to, že se se světem Uncharted a tajemnými záhadami musíme loučit. Již brzy se totiž vydáme do daleké Indie ve hře Uncharted: The Lost Legacy, avšak tentokrát se chopíme poněkud oblíbené hrdinky Chloe Frazer. 

Hra Uncharted: The Lost Legacy byla původně zamýšlena pouze jako DLC, ale poté co tvůrci z Naughty Dog začali na příběhu pracovat, zjistili, že hra bude o dost delší, než původně plánovali. Dočkáme se tak mnohem většího stand-alone titulu, který ale stále nebude dosahovat stejné délky, jako tomu bylo například u Uncharted 4: A Thief’s End.       

Tentokrát se ocitneme v horách na území daleké Indie přibližně rok po událostech čtvrtého dílu. Naším hlavním úkolem je dostat se k mystickému artefaktu, který nese název Ganešův kel. Jenomže každému je jasné, že to nebude procházka růžovým parkem a že zálusk na tuto prapodivnou věc nemáme pouze my. A právě tady na scénu přichází náš úhlavní nepřítel - Asav. Je to rebelský vůdce, a přesto jakým klidným dojmem by mohl působit, každému okamžitě dojde, že zbraně a špinavé ruce mu nedělají problém. Je také nutno dodat, že s Chloe Frazer na celou tuhle šílenou jízdu nebudeme sami. Stejně jako Nathan bojoval bok po boku se Samem či Sullym, k Chloe se přidává Nadine Ross - jedna ze záporných postav v Uncharted 4: A Thief’s End. Obě hrdinky k sobě žádnou tu přátelskou lásku nechovají, ale jsou postaveny do situace, kde každá druhou potřebuje, a tak jim nezbývá nic jiného, než zatnout zuby a spolupracovat.

CHLOE FRAZER

Chloe se poprvé objevila v dílu s názvem Uncharted 2: Among Thieves a následně s námi pokračovala i v dílu třetím. Za tu dobu se Chloe stala jednou z nejoblíbenějších postav celé série. Není tak divu, že si vývojáři vybrali pro toto pokračování zrovna ji.  

Chloein charakter je poněkud zvláštní. Často improvizuje, nemá problém do něčeho skočit po hlavě a co se týče archeologických a historických znalostí, od Nathana se moc neliší. Je známo, že nemá problém razit si cestu bojem, ani sednout za volant auta. Svým přístupem často překračuje pomyslné morální a bezpečné hranice, ale pozitivní výsledek ji vždy pomáhá tyto přestupky zamést pod koberec.  

NADINE ROSS

S Nadine jsme se poprvé setkali v Uncharted 4: A Thief’s End, kde působila jako vůdkyně Shoreline, jihoafrické bojové jednotky. Po vyvrcholení příběhu ve čtvrtém dílu se Nadine stala agentkou na vlastní pěst a vzala práci, kterou ji zrovna kdokoli nabídl.  

Nadine má klidnou povahu a dokáže si promyslet každý následující krok, ať už ve své práci či během boje. Vždy chce být ve vedení, mít své poslední rozhodující slovo a porážku snáší velice špatně. 

Pokud se ptáte, jakým stylem bude tento díl pokračovat, tak odpověď je poměrně jednoduchá. Uncharted: The Lost Legacy půjde ve stopách předchozího dílu, a tak se můžeme těšit téměř na totéž, co nám nabídl díl čtvrtý. To je dle mého jedině dobře, jelikož se dočkáme příběhových mluvených pasáží, vtipných hlášek, neutuchající akce, exotických a rozlehlých lokací, promyšlených hádanek a nebezpečného šplhání. Hře nebude samozřejmě chybět ani stealth, který se nabízí ještě více díky novému přírůstku, čímž je zbraň s tlumičem. Nalezneme zde tudíž několik pasáží, které si můžeme projít zcela nepozorovaně.  

Vývojáři také slibují, že svět nám sice vytyčí jednu hlavní cestu, ale po celou dobu můžeme při řádném zkoumání objevit několik tajných uliček, cest či zákoutí, které nám nabídnou skrytý poklad. Nic z toho ale není podmínkou průchodu, a tak je pouze na vás, bude-li se vám chtít chodit do každé budovy, koukat za každý strom či pod každý balvan.  

Hned v prvních minutách gameplaye si můžeme všimnout, že grafické zpracování je stejně stále nádherné a že si Chloe s Nadine ponechali jednu z vychytávek ze čtvrtého dílu - lano. Můžeme tak počítat s rychlými útěky a adrenalinovým houpáním. Stejně tak si můžeme všimnout, že svět není v dálce přeseknut neviditelnou zdí, ale že dohlédneme doopravdy daleko. Mechaniky boje a šplhu zůstávají na míru stejné, stejně tak jako přínosná spolupráce druhé postavy. Zbraně tu nalezneme také podobné. Nebudou chybět pistolky, pušky, brokovnice a ani granáty a velké výbuchy nikam nemizí.  

Tohoto šíleného dobrodružství ze světa Uncharted se dočkáme již 23. srpna, a to exkluzivně na PlayStation 4!