Začátkem příštího roku nás čeká kolekce Uncharted: Legacy of Thieves. Ta v průběhu posledních dní dostala u ratingové společnost ESRB ohodnocení jak na PlayStation 5, tak PC. Na první pohled není hodnocení ani popis v ničem zvláštní, co ale trochu zaráží je zmínka, že hra neobsahuje „žádné interaktivní elementy“.

Podle oficiálního popisu se mezi interaktivní elementy kromě dalších věcí řadí také interakce mezi hráči. Jinými slovy to znamená multiplayer. Vypadá to, že se bez něho budeme muset v remasterované kolekci posledních dílů obejít. A to nejen na PlayStation 5, kde by to tak zarážející nebylo zejména v kontrastu s remasterovanými třemi díly série, které také multiplayer neměly, ale bohužel i na PC.

Je to rozhodně škoda, protože z oficiálních statistik vyplývá, že si multiplayer Uncharted 4 zahrálo přes 13 milionů lidí, což není úplně zanedbatelný počet.

Třeba se ale dočkáme multiplayeru v dalším díle. Podle Foxy Games UK, který na YouTube vytváří obsah o hrách, má být další díl pro PlayStation 5 již ve vývoji, ačkoli se nepodělil o žádné detaily. Tak uvidíme.