Dobré ráno. Z oznamovacího traileru Battlefieldu budeme ohromeni. Dungeons & Dragons: Dark Alliance bude v Xbox Game Passu. Dragon Age 4 je ještě daleko. Austrálie pomáhá vývojářům. Epic Games Store chystá velkou hru zdarma.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Skupina výzkumníků ze společnosti Intel ISL pomocí umělé inteligence zvyšuje realismus v Grand Theft Auto 5. Technologie Enhancing Photorealism Enhancement pracuje v reálném čase a je schopna neustále vylepšovat každý detail scény s cílem zvýšit realismus. Jak se můžete přesvědčit ve videu níže, výsledek je opravdu zajímavý. Jen škoda, že nevíme, zda se něco takového jednou uvolní pro veřejnost. Mezitím Rockstar pracuje na next-gen verzích GTA 5.

Přečtěte si také: GTA 5 pro PS5 a Xbox Series X/S nebude obyčejný port, ale skvělý zážitek

- Nikdy neříkej nikdy, uvedl kreativní ředitel Ratchet & Clank: Rift Apart k možnému návratu Sunset Overdrive. Práva na značku jsou v rukou studia Insomniac Games, které spadá pod Sony. „Jsme teď součástí Sony, ale vlastníme IP, a tak nám v tom nic nebrání, kromě toho, že máme v budoucnu spoustu opravdu zajímavých věcí,“ prohlásil Marcus Smith v rozhovoru pro GQ.

- Z oznamovacího traileru nového Battlefieldu budeme ohromeni, říká Blake Jorgensen, provozní a finanční ředitel EA, který měl možnost video vidět. Dle něj nám nemůže prozradit, co během sledování traileru řekl, protože by byl cenzurován.

- Epic Games Store láká na tajemnou hru, která bude za pět dnů odhalena. Jisté je, že půjde o bezplatný titul. Dle všeho nepůjde o žádnou malou hru. Jinak by Epic takto na nabídku zdarma nelákal. Než se dozvíme, o co přesně jde, tak si můžete do digitální knihovničky přidat příběhovou adventuru The Lion’s Song.

Přečtěte si také: Zaklínač radí Vikingům, Valorant s novým módem, Alan Wake 2 blíže?

- Sega chystá super hru, která je popisována jako globální. Vývoj bude trvat tři až pět let. Zajímavé je, že se bude jednat o first-person střílečku od evropského studia. Sega doufá, že tato super hra dosáhne celoživotních příjmů 100 miliard jenů, což je přibližně 900 milionů dolarů. Možná jde o sci-fi first-person střílečku od Creative Assembly. U té se uvádí, že je to o ambiciózní multiplayerová hra, jež umožní hráčům využít celou řadu kreativních herních stylů.

- Sega plánuje rovněž využít své četné franšízy a novým způsobem podpořit jejich růst. Mimo jiné půjde o remastery starších her, remaky s novými funkcemi a restarty značek.

- O víkendu si s Xbox Live Gold na Xboxu One a Xboxu Series X/S můžete zahrát NBA 2K21 a TT Isle of Man Ride on the Edge 2.

- Xbox Game Pass získává další novinku. V den vydání bude ve službě dostupný akční RPG titul Dungeons & Dragons: Dark Alliance. Nabídky můžete využít od 22. 6. na Xboxu Series X/S, Xboxu One, PC s Windows 10 a mobilních zařízeních prostřednictvím Xbox Cloud Gamingu.

Přečtěte si také: Dostupnost PS5 se má zlepšit. Sony během léta vyrobí více kusů

- Od včerejšího dne si díky Xbox Game Passu můžete zahrát: Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (konzole a PC), Just Cause 4: Reloaded (cloud, konzole a PC), Psychonauts (cloud, konzole a PC), Red Dead Online (cloud a konzole) a Remnant: From the Ashes (PC)

- Na Dragon Age 4 si podle všeho počkáme. EA ani BioWare o něm moc nemluví. Hra nebyla zmíněna ani při posledním hovoru s investory společnosti Electronic Arts. Vydání se tak očekává nejdříve ve fiskálním roce 2023, tj. mezi dubnem 2022 a březnem 2023.

- Australská vláda v rámci své strategie digitální ekonomiky představila nové daňové úlevy pro herní studia. Vláda se rozhodla podpořit místní vývojáře s cílem, aby Austrálie získala větší podíl na celosvětovém videoherním trhu. Studia se mohou těšit na 30% úlevu pro digitální hry.

- Ratchet & Clank Rift Apart nebude odložen. Studio Insomniac Games dokončilo vývoj, aby hra mohla 11. 6. letošního roku dorazit exkluzivně na PlayStation 5, obsáhne české titulky.

Přečtěte si také: Ratchet & Clank: Rift Apart se blíží zážitku nové generace