Při čekání na první část demoverze Resident Evil: Village, která se majitelům konzolí PlayStation 5 a PlayStation 4 odemkne dnes v 19:00 (předběžné stažení funguje), se můžeme podívat na nové materiály.

Ve videu nahoře Capcom ve spolupráci s redakcí amerického Game Informeru ukazuje prostředí. Vidíme průzkum tajemné vesnice a od šéfa vývoje se dozvídáme, že nás čeká mnohem rozsáhlejší herní prostředí. To není pouze otázkou velikost. Jednotlivé lokality budou nejen větší, ale také vertikální. Budeme moci lézt a bojovat na střechách domů ve vesnici.

Další dvě videa pocházejí od IGN a GameStopu. Jedná se o záznam přímo z demoverze. Můžeme se tak podívat, že nás v demu čeká boj, crafting, průzkum a mnoho dalšího, co vesnice nabízí.

Demoverze se odemkne v 19:00 našeho času a na PS4 a PS5 budeme moci hrát 30 minut. Ukázka bude k dispozici do 19. 4. 3:00. Další demo (opět pouze pro PS5 a PS4) bude dostupné od 25. 4. 19:00 do 26. 4. 3:00 a nabídne půlhodinový průzkum tajemného hradu.

Třetí demo zahrne vesnici i hrad a bude pro všechny platformy dostupné 2. 5. od 2:00 po dobu 24 hodin. Zámek bude nastaven na 60 minut.

Resident Evil: Village vyjde 7. 5. letošního roku pro PC, PS4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.