Dobré ráno. Víte, proč je vývoj her stále dražší? Odpověď přináší Ubisoft, který utratil přes 1,2 milionu dolarů za trailer(y) k jedné hře. Podíváme se také na koncept hotelu Atari a na mnoho dalších zpráviček.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V pátek obdržely vybrané mezinárodní redakce PlayStation 5 i s příslušenstvím. Během víkendu jsme se dozvěděli, že Sony stanovila několik fází embarga. 27. 10. mohou vyjít takzvaná unboxing videa, kde uvidíme detailně konzoli, příslušenství a třeba i odnímatelné bočnice. Další embargo má vypršet 6. 11., ale to už server Gaming Trend nespecifikoval, co budou moci zveřejnit. Je ale pravděpodobné, že týden před uvedením PS5 na vybrané trhy (Evropa až 19. 11.) se dozvíme dojmy z hraní i her samostatných.

Přečtěte si také: Spuštěn nový PlayStation Store, ale bez češtiny. Z cen PS5 her radost mít nebudete

- Do 2. 11. můžete využít halloweenského výprodeje v Humble Store a pořídit si hry se slevou, například 7 Days to Die za 7,81 euro, Dead by Daylight za 7,99 euro, F.E.A.R. Complete Pack za 10,99 euro, Legacy of Kain Collection za 4,99 euro, Murdered: Soul Suspect za 1,99 euro, Resident Evil 2 za 19,99 euro nebo Thief za 3,99 euro.

- PS5 bude promovat Travis Scott. Americký rapper se stal kreativním strategickým partnerem. Podle vedoucího marketingu Sony se Travis Scott svým inovativním stylem posouvajícím hranice skvěle hodí ke značce PlayStation. Navíc se ukázalo, že Scott je velkým fanouškem PlayStationu. Kromě Travise má PS5 doma například i fotbalista Robert Lewandowski.

- Recenze na Watch Dogs Legion mohou vyjít den před vydáním, tedy 28. 10. Alespoň takové embargo uvádí server OpenCritic. My už pilně hrajeme.

- Podmořské dobrodružství Subnautica bude vylepšeno pro PlayStation 5. Aktualizace pro majitele PS4 bude zcela zdarma. S vydáním máme počítat na začátku roku 2021 a poté se dostane i na chystané pokračování Subnautica: Below Zero. Pro tuto chvíli nemůže studio Unknown Worlds Entertainment slíbit Xbox Series X/S verzi.

- Naughty Dog aktualizovali The Last of Us Remastered na verzi 1.11. Ta výrazně zkracuje dobu potřebnou pro načtení hry na PS4. S novým patchem trvá načtení hry zhruba 14 sekund, zatímco před touto verzí to byla minuta a 30 sekund. Načtení uložené pozice zabere 14 sekund, dříve to byly více než dvě minuty.

- Tvůrci Middle-earth: Shadow of Mordor a Shadow of War pracují na novém projektu. Pracovní nabídky odhalují, že má jít o inovativní hru zasazenou do otevřeného světa. Potvrzena je vylepšené verze systému Nemesis zaručující unikátní nepřátele a směs mýtů a sci-fi. V současné době je těžké vsadit na jednu kartu, tedy pokračování akční adventury Middle-earth, ale je to možné. Necháme se překvapit, co nám studio Monolith Productions, které vytvořilo i F.E.A.R. nebo No One Lives Forever, naservíruje tentokrát.

- Ubisoft zaplatil více než 1,2 milionu dolarů společnosti Goodbye Kansas za vytvoření traileru (nebo více videí) pro nespecifikovanou hru. Goodbye Kansas se specializují na velkolepé herní trailery, vytvořili například slavný trailer Cyberpunku 2077 s Keanu Reevesem. Ubisoft s nimi dříve spolupracoval na propagaci Season Passu pro Watch Dogs 2 nebo nových postavách do Ghost Recon: Wildlands. Přes 1,2 milionu dolarů za vytvoření videa (nebo videí) je ale pořádný ranec a je těžké odhadovat, jaké hry se může spolupráce týkat. Může to být Assassin's Creed Valhalla, Far Cry 6, ale taky klidně něco úplně nového/jiného.

Přečtěte si také: Fanoušci do češtiny dabují všechny filmečky z Kingdom Come: Deliverance

- Snoop Dogg má doma ledničku ve tvaru Xboxu Series X. Video se objevilo na instagramovém profilu známého rappera, ale záhy bylo odstraněno. Vypadá to, že spolupráce mezi Microsoftem a Snoop Doggem bude teprve oznámena. Na video se ale můžete podívat, stejně tak na obsah ledničky. Musí se nechat, že Microsoft dokáže využít vtípky na adresu designu next-gen konzole.

- Nightdive Studios oznamují odklad Blade Runner: Enhanced Edition. Hra nevyjde v letošním roce a bohužel nevíme, kdy se jí dočkáme. V současné době nemá stanovené datum vydání. Vývojářům se totiž nepodařilo získat kompletní zdrojový kód a bojují i se zastaralou technologií, kterou původní Blade Runner pohání.

- Hráči Among Us jsou pod náporem spamu. Chat hry je využíván ke spamování se zprávami na podporu Donalda Trampa v amerických prezidentských volbách roku 2020. Vývojáři si jsou problému vědomi a snaží se o opravu.

- Oculus Quest 2 vyžaduje účet na Facebooku. Současní i budoucí majitelé headsetu pro virtuální realitu by měli vědět, že odstraněním facebookové účtu přijdou o všechny nákupy v rámci Oculusu. Facebook má v plánu v roce 2023 vypnout Oculus účty a využívat v rámci Oculusu pouze FB účty.

- Společnosti Atari, GSD Group a Gensler nadále pracují na projektu hotelů. Firmy chtějí na mnoha místech USA postavit hotely Atari, které jsou inspirované popkulturou a videohrami. V Atari Hotels chtějí nabídnout příjemné herní prostředí spojené se značkou Atari, moderní technologie AR a VR, a dokonce i prostory pro pořádání různých esportových událostí. Jako první mají hotely vyrůst v Las Vegas a Phoenixu. Poté v Austinu, Chicagu, Denveru, San Franciscu, San Joe a Seattlu. Níže první koncepty: