V rámci mezinárodní iniciativy Playing for the Planet se ve hrách od Ubisoftu uskuteční speciální události, které upozorní hráče na klimatické změny.

Cílem akce je zvýšit povědomí o dopadech klimatických změn na náš svět. V současné době jsou v plánu dvě herní události.

V Riders Republic se dozvíte o problému lesních požárů. Tato událost nebude oznámena předem. Jednoho dne zapnete hru (buď na konci letošního roku, případně na začátku roku 2023) a uvidíte oranžovou oblohu a mlhu ohnivého kouře. Vaše postava bude vybavena kyslíkovou maskou a některé oblasti mapy nebudou přístupné kvůli velkému požáru. S dalšími hráči budete muset zabránit tomu, aby národní park Sequoia pohltily plameny.

Pomocí fotografického režimu, který bude obohacen o aktuální vědecké údaje, budou muset první hráči určit nejhořlavější oblasti národního parku a poté snížit riziko požáru ve společných aktivitách. Ty zahrnují vyčištění lesních cest od hořlavých věcí a chránění stromů hliníkovými fóliemi na kmenech.

Další událost proběhne ve Skull and Bones. V pirátské akci, jež má vyjít v listopadu, událost upozorní na problémy, kterým čelí naše oceány, jako je například nadměrný rybolov. Hráči budou mít možnost přispět k ochraně mořské fauny a flóry a pochopit ničivou povahu obchodu se žraločími ploutvemi.

Připomeňme ekologický program Sony u příležitosti vydání Horizon Forbidden West. Ve spolupráci s nadací Arbor Day Foundation byl vysazen strom za každého hráče, který během prvních týdnů prodeje hry odemkl určenou trofej. Například v Hradci Králové vznikl PlayStation Park Horizon.