Na začátku měsíce pro PC, PlayStation 4 a Xbox One vyšla vojenská taktická střílečka Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint, která obdržela spoustu kritiky za celou řadu chyb a bugů. Kolega Lukáš Lindner za Indiana udělil pouhých 4/10 s tím, že mu vadí repetetivní otevřený svět, slabší mobilita, systém krytí a nehorázné tuny glitchů. Ubisoft naštěstí naslouchá a po negativní zpětné vazbě od novinářů i hráčů se rozhodl odložit své připravované tituly, věnovat jim více péče a současně se postarat o vylepšení Breakpointu.

Vývojáři mají v úmyslu opravit hru, radikálně ji změnit a postarat se o to, aby se stala pohlcujícím a návykovým dobrodružstvím.

„První týdny byly těžší, než jsme čekali, ale vaše názory si bereme k srdci. Záleží nám na této hře, na celé značně Ghost Recon a na vás, naší komunitě,“ tvrdí Ubisoft v oficiálním příspěvku a je prý odhodlán Breakpoint vylepšit.

První část oprav zahrnuje technickou stránku hry, odstranění nepříjemných chyb, problémů s plynulostí a potíže s používáním dronů nebo nočního vidění. Tyto aktualizace budou rozděleny do dvou částí. Jedna vyjde na začátku listopadu/novembera a druhá na jeho konci. Ubisoft tedy chce Ghost Recon Breakpoint stabilizovat do příchodu prvního raidu, Project Titan se totiž přihlásí už v prosinci a po něm event s Terminátorem.

„Klíčovým prvkem naší vize Ghost Reconu je autentický vojenský zážitek. Pracujeme na více návykové verzi Breakpointu. Chceme, abyste si zábavu přizpůsobili vlastním pravidlům. Někteří chtějí, aby mechanismy přežití měly větší dopad na zábavu, zatímco jiní nemají rádi loot,“ napsali vývojáři a naznačili příchod dalších změn, které budou mít dopad na hratelnost. Tu by měla být i změna ekonomiky, stejně tak přidání třech parťáků do singleplayeru, řídit je bude umělá inteligence stejně jako ve Wildlands.

Vypadá to, že Ubisoft si vzal názory na Ghost Recon Breakpoint opravdu k srdci a hodlá hru změnit a vylepšit. Doufejme, že se francouzská vydavatelská společnost poučí a situace s Breakpointem se nebude opakovat u připravovaných titulů v čele s Watch Dogs Legion, The Settlers a Gods and Monsters.

Ghost Recon Breakpoint má na Metacriticu 58/100 od novinářů a 2,2/10 od hráčů. Na OpenCritic má od magazínů 56/100.