Poslední díl z oblíbené série Far Cry byl vypuštěn v říjnu roku 2021 a od té doby jej Ubisoft sem tam obohatil o nějaký ten obsah. V poslední době to ale vypadá, že Far Cry 6 už žádné další novinky dostávat nebude a podle informací známého insidera Toma Hendersona je k tomu i jeden značný důvod: Ubisoft už pracuje na Far Cry 7 a multiplayerovém titulu z tohoto univerza.

Tyto dva samostatné výtvory měly být dříve jedním titulem, který byl kódově označen jako Project Talisker. Šéfovat mu měl Dan Hay, jenž stál za všemi díly Far Cry počínaje tím třetím. Po jeho prosincovém odchodu do společnosti Blizzard Entertainment ale měl být projekt rozdělen na dva kusy – Far Cry 7 s interním označením Project Blackbird a multiplayerový Far Cry titul nazvaný jako Project Maverick.

V současné době je podrobností bohužel opravdu málo a podle zdrojů Toma Hendersona měl Project Maverick za poslední rok projít větším množstvím proměn. Hra by měla být údajně zasazena do aljašské divočiny a ve velkém bude sázet na svou obtížnost.

Počítat prý můžeme s mechanikami jako permadeath (situace, kdy se po smrti nemůžeme oživit), kontrakty a baťůžkovým systémem. Zdroje také poskytly snímky, jež bohužel nemohly být zveřejněny, ale údajně zachycovaly třeba truhly s výbavou. Ve finále bychom tak mohli dostat hru, jež bude podobná třeba Escape from Tarkov.

Henderson je mimo jiné také přesvědčen, že bychom v Project Maverick mohli potkat postavy z minulých her. Připomíná, že herec Alex Fernandez, který propůjčil svůj hlas Juanu Cortezovi (postava z Far Cry 6), loni na Twitteru zveřejnil snímek, kde bylo na televizi v pozadí napsáno: „Nepřátelský špión aktivoval Sonar Vision. Kéž bychom to měli, když jsem byl v KGB.“ Hendersonovi se zdá, že by se tato hláška skvěle hodila právě do multiplayerové hry.

O Far Cry 7 nevíme takřka nic, ale teoreticky by se příběh mohl odehrávat v podobném prostředí jako onen multiplayerový titul.

Obě hry dorazí až za několik let. Henderson je přesvědčen, že by mohlo vydání nastat někdy na podzim roku 2025, ne-li ještě o nějaký čas později. Ubisoft odmítl celou situaci komentovat se slovy, že se nebude vyjadřovat k drbům či spekulacím.