Dnes oficiálně na PC, PlayStation 4 a Xbox One vychází vojenská taktická akce Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint, která staví na základech úspěšných Wildlands z roku 2017 - co se prodejů a zájmu hráčů týče. Na hráče, kteří se rozhodli koupit dražší edici, před pár dny ale čekalo nemilé překvapení. Ubisoft do hry umístil mikrotransakce umožňující si za skutečné peníze koupit nejen kosmetické položky, ale také zbraně, vylepšovat vybavení, kupovat materiál pro crafting a dokonce i body schopností. Fanoušci pochopitelně zuřili. Přece jen, v původním díle nic takového nebylo. Naštěstí Ubisoft uznal svou chybu a dnes již tyto mikrotransakce ve hře nejsou dostupné. Je ale možné, že se jednoho dne vrátí.

Francouzská vydavatelská společnost tyto mikrotransakce označila za časově úsporné. Měly hráčům, kteří si Ghost Recon Breakpoint koupí později, umožnit se rychleji přiblížit ke zkušenějším hráčům.

„Mikrotransakce byly navrženy jako volitelný způsob pro hráče přicházející do hry později (po vydání), aby dohnali ty, kteří hrají déle a užili si spolupráci a zážitky,“ vysvětlil Ubisoft. „Našim cílem vždy bylo přinést hráčům Ghost Recon Breakpoint spravedlivý a uspokojivý zážitek v sólo, kooperaci, PvE nebo PvP. Od samého začátku byly pro tým mimořádně důležité dva klíčové faktory: že Breakpoint neobsahuje žádné prvky pay-to-win a zajistit, že když se hráči rozhodnou neinvestovat do hry další peníze, tak že to neovlivní jejich zážitek. Hráči mohou odemknout dovednosti a získat přístup ke všemu jednoduše hraním.“

Záměrem Ubisoftu podle všeho nebylo narušit spravedlivé hraní hry, ale dát opozdilcům možnost se dotáhnout na hráče, kteří u Breakpoint tráví více času. Mám podezření, že se „spořiče času“ později do hry vrátí.

Ghost Recon Breakpoint vyšel na PC, PlayStation 4 a Xbox One, ve hře si můžete zvolit české titulky. Ubisoft má v plánu titul postupně obohacovat o další obsah. Je rozdělen na tři větší epizody. O všem se dočtete v našem předešlém článku.

Předchozí novinka: Everspace 2 se bude od úspěšné jedničky lišit