Ve čtvrtek při poněkud očekávaném odkladu hry Avatar: Frontiers of Pandora (dlouho nebyly žádné nové informace) se mluvilo o odkladu ještě jednoho menšího, dosud neoznámeného prémiového titulu. Tím je podle agentury Bloomberg nový Assassin's Creed s kódovým označením Rift.

Podle zdrojů Bloombergu byl tenhle Assassin's Creed původně plánován na únor příštího roku. Nyní má dorazit mezi květnem až červnem 2023, tedy v jarním období. Údajně se má odehrávat na Středním východě, včetně Bagdádu, vývoj vede Ubisoft Bordeaux a hra se má více soustředit na stealth.

Očekává se, že až po vydání Riftu bude představena platforma Assassin's Creed Infinity, na které pracují týmy Ubisoft Quebec (Odyssey) a Ubisoft Montreal (Origins a Valhalla). Ta má nabídnout odlišná prostředí a příběhy. Podle spekulací jedním z nich bude asijské prostředí, možná Japonsko.

Ubisoft dříve avizoval, že o budoucnosti Assassin's Creed se více informací dozvíme v září. V té době proběhne rovněž prezentace Ubisoft Forward (10. 9. 2022). Pravděpodobně tam bude nový AC představen.

Co je oficiální, tak je zrušení čtyř projektů. Ubisoft zrušit free-to-play battle royale střílečku Ghost Recon Frontline pro více než sto hráčů, Splinter Cell VR a dva další dosud neoznámené tituly.

Generální ředitel Yves Guillemot rozhodnutí odůvodnil snahou umožnit vývojářům soustředit se na projekty s vyššími prioritami. Jak víme, Splinter Cell VR mělo na starost Massive, kde vzniká právě Avatar: Frontiers of Pandora a také akční adventura ze světa Star Wars. Ghost Recon Frontline, které po oznámení vyvolalo vlnu kritiky, mělo na starost studio Ubisoft Bucharest.

Splinter Cell VR byl oznámen v roce 2020 společně s Assassin’s Creed VR a měl vzniknout za podpory studií v Düsseldorfu, Bombaji a Velké Británii (Ubisoft Reflections). Jeho zrušení pravděpodobně nebude fanouškům Sama Fishera trhat srdce.