Aktualizace: Jak bylo řečeno, tak se také stalo. Ubisoft spustil oficiální web hry a pomocí traileru blíže představit, o co v jejich střílečce Hyper Scape jde.

Celá hra nás vezme do virtuálního města Neo Arcadia, v němž se 100 hráčů utká v boji na život a na smrt. Čím se od ostatních her tohoto žánru ale Hyper Scape liší nejvíce, je systém schopností. Ty nejsou totiž udávány postavou, kterou máte, ale musíte si je - stejně jako zbraně - najít na mapě. Tzv. „hacky” jsou zkrátka speciální schopnosti, které vám dají možnost se například teleportovat, vytvořit zeď, uzdravit se nebo se proměnit v hopík.

Pokud navíc najdete zbraň nebo hack, který už máte, může dojít k fúzi, potažmo vylepšení. A to i několikrát, což zvýší velikost zásobníku, poškození ap.

Další zajímavá mechanika je systém oživování a smrt. Warzone v rámci Call of Duty přinesl mechaniku Gulagu, kdy pokud dokážete v zápasu jeden na jednoho někoho zabít, znovu se oživíte. Hyper Scape jde zase jiným směrem a po smrti se změníte v echo - jakéhosi ducha - který může svému týmu stále aktivně pomáhat tím, že bude prozkoumávat prostředí.

Pokud dojde ke smrti nepřítele, objeví se na místě jeho smrti restore point, kde se echo opět může proměnit v živého hráče.

Další zajímavostí jsou poté Battle Eventy. Diváci na Twitchi totiž mohou hlasovat o tom, co se během zápasu stane a může se tak zapnout například event s nekonečnými náboji nebo nízkou gravitací.

Poslední vcelku originální mechanikou je režim Showdown. Jakmile se mapa uzavře do posledního bodu a zůstává už jenom několik posledních hráčů, dostanete kromě zabití všech nepřátel ještě jednu další možnost, jak zápas vyhrát. Na mapě se totiž objeví zlatá korunka, kterou pokud dokážete udržet po dobu 45 sekund, vyhrajete.

Jak se vám Hyper Scape zamlouvá? Pro PC aktuálně běží uzavřený technický test, který bohužel není k dispozici v České republice, ale k plnému vydání hry by mělo dojít brzy, a to už 12. července/júla pro PC. Pro PlayStation 4 a Xbox One někdy později.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Battle royale sice už začíná být trochu přesyceným trhem, ale to společnosti Ubisoft nebrání si uzmout kousek toho koláče pro sebe. Toho chtějí docílit bezplatnou střílečkou Hyper Scape, novou IP, která má sto hráčů vhodit do futuristického města, kde není skákání ze střehy na střechu jenom fantazií.

Samotné odhalení je ovšem lehce bizarní. Už hodinu totiž někteří větší streameři na Twitchi hru hrají, ale k oficiálnímu oznámení přímo od Ubisoftu by mělo dojít až během dnešních 20:00, kdy se pravděpodobně dočkáme traileru a mnohem bližšího představení jednotlivých částí a mechanik hry.

Už nyní se ale můžete podívat, jak hra vlastně vypadá v akci. A pokud vás zaujme, sledováním jednotlivých streamů získáte šanci na vstup do uzavřené bety. Podobně, jako tomu bylo v případě uzavřené bety střílečky Valorant.

Hyper Scape by jinak mělo vyjít 12. července letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One s podporou cross-play. Vývoj má na starost studio Ubisoft Montreal, které se podílelo na hrách jako Assassin's Creed, Far Cry, Tom Clancy's Rainbow Six a Watch Dogs.

A kde stream sledovat? Nejlepší to bude pravděpodobně na oficiálním Twitch kanálu Ubisoftu zde.