Aktualizace (9:00): Policie pročesala budovu a nezjistila žádnou hrozbu. Vyzývá případné svědky a vyšetřuje telefonát, který zburcoval policejní síly, včetně ekvivalentu jednotky SWAT.

Ubisoft Montreal přes sociální sítě ocenil odvahu a vyrovnanost svého týmu. Současně poděkoval SPVM za rychlou a profesionální reakci, která pomohla dostat situaci pod kontrolu.

Aktualizace (22:30): Jeden zaměstnanec Ubisoftu řekl magazínu Gazette, že byl zabarikádován uvnitř místnosti se spolupracovníky a policie pročesávala budovu.

„Bylo nám řečeno, že jsou tam rukojmí a abychom zůstali na místě. Rozhodli jsme se jít do zasedací místnosti a zabarikádovat se tam,“ uvedl dotyčný. Někteří zaměstnanci Ubisoftu utekli na střechu, kde zabarikádovali dveře nábytkem.

V 15:30 místního času za doprovodu policie z budovy vycházely desítky lidí. Jedna z žen vítězně zvedla ruce nad hlavu. Policie poté uvedla, že v pátek odpoledne přijala hovor na linku 911 o ozbrojené loupeži.

V současné době nejsou hlášena žádná zranění a nebyla identifikována ani žádná hrozba. Pravděpodobně se jednalo o falešný poplach.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

(20:00) V montrealské pobočce Ubisoftu se něco děje. Montrealská policie svými vozy blokuje ulici St-Laurent Blvd. a na střeše budovy studia jsou desítky lidí. Policie žádá ostatní, aby se této oblasti vyhýbali. Na dostupných záběrech je vidět i obrněný vůz policie a sanitka. Policisté mají neprůstřelné štíty, jde o zásahovou jednotku.

Není jasné, co se v Ubisoft Montreal děje. Objevují se ale zprávy, že zaměstnanci se schovávají pod stoly. Někteří se stihli schovat na střechu budovy. Nicméně, v budově se nenachází pouze Ubisoft, ale další firmy.

Policie v současné době potvrdila pouze to, že probíhá operace.

Eric Pope, komunitní manažer Ubisoft Montreal, který pracuje z domova, na Twitteru uvedl, že na leteckých záběrech v televizi poznal spolupracovníky prchající na střechu budovy. V odpovědi na komentář ještě uvedl, že telefonoval s lidmi z kanceláře, ale ti museli náhle odejít.

Většina zaměstnanců Ubisoft Montreal pracuje z domova kvůli pandemii koronaviru. Ve studiu obvykle bývá asi 3 500 lidí. Studio bylo založeno v roce 1993 a jde o hlavní vývojáře Assassin’s Creed Valhalla.