V sobotu v devět večer našeho času proběhne Ubisoft Forward. Francouzská vydavatelská společnost potvrdila, že se bude věnovat budoucnosti série Assassin's Creed, stejně tak dojde na Mario + Rabbids Sparks of Hope, Skull and Bones a The Division.

Včera ale měli někteří novináři možnost vidět prezentaci předčasně. A jak to bývá, na internet unikly zajímavé informace. Podle nich Ubisoft chystá představit hned několik dílů známé značky.

Konkrétně se máme dozvědět první detaily o Assassin’s Creed Mirage zasazeným do Bagdádu s příběhem mladého Basima (postava z Assassin’s Creed Valhalla). Původně to mělo být rozšíření pro Valhallu, pak ovšem bylo rozhodnuto udělat z něho plnohodnotný titul, jenž se odkloní od příběhových prvků a zaměření se především na stealth. Má mít také menší herní svět.

V rámci Assassin’s Creed Infinity, živé platformy, mají být představeny dvě hry. První s kódovým označením Project Red se odehrává ve feudálním Japonsku a my se prý vžijeme do role samurajského zabijáka (může o být muž i žena), zatímco Project Hexe nabídne poslední fáze Svaté říše římské. Má se jednat o dobu honů na čarodějnice v Evropě a pravděpodobně je to nejtemnější hra v sérii.

Na obě tato dobrodružství si ale počkáme. Project Red má dorazit v roce 2024 a Project Hexe až v roce 2026. Je tak otázkou, kdy bude vlastně spuštěn Assassin’s Creed Infinity a kolik dobrodružství ze začátku zahrne. Takhle to vypadá, že to bude jen feudální Japonsko. Na to se ovšem fanoušci dost těší, tak by to mohla být pro Ubisoft trefa do černého.

Aby toho nebylo málo, tak na svět se má dostat ještě Project Jade, což je mobilní titul zasazený do Číny, a odhaleno má být finální DLC pro Assassin’s Creed Valhalla. Co se týče dříve spekulovaného projektu ve virtuální reality, tak insider Tom Henderson si není jist, zda bude odhalen. Zajímavé je, že Henderson výše zmíněné informace slyšel od více zdrojů a část z toho potvrdil i novinář Jason Schreier ve svém článku.

Samotný Ubisoft mezitím přináší krátké video, které v 90 sekundách shrne 15 let série Assassin’s Creed a její hlavní hrdiny. 

Pokud budete sledovat Ubisoft Forward přes oficiální Twitch účet Ubisoftu, tak se můžete těšit na odměny do her:

  • Za 15 minut sledování získáte emblém lebky do Skull and Bones
  • Za 30 minut sledování získáte štítek Explosive Detail do Rainbow Six Siege
  • Za 45 minut sledování získáte kosmetický předmět do Roller Champions
  • Za 60 minut sledování získáte Sphinx Tattoo Set do Assassin's Creed Valhalla

Dropy budou platit i na různých re-streamech.