Ubisoft má na letošní rok v plánu velkolepou prezentaci, kde ukáže světu dosud neoznámené tituly. Součástí masivní show má být až 20 her, včetně známých kousků jako Avatar: Frontiers of Pandora, Assasin's Creed Infinity, Mario + Rabbids Sparks of Hope nebo Beyond Good and Evil 2. Čekat nás má ale i spousta překvapení, například Assassin's Creed Rift a údajně se chystá také třetí díl open-world závodů The Crew, které jsou označovány jako Project Orlando.

S informacemi přišel insider Tom Henderson, který se je měl dozvědět hned od několika zdrojů s přímou znalostí plánů francouzské korporace. Henderson tvrdí, že Ubisoft hráče překvapí pokračováním malebné open-world akční adventury Immortals Fenyx Rising z řecké mytologie. Druhý díl má být v předprodukci a Ubisoft v současné době pro tento projekt hledá nové zaměstnance.

Ještě zajímavější je údajný vývoj nového Prince of Persia. Prý má jít o 2,5D akci čerpající inspiraci ze série Ori. To by bylo něco pro příznivce původních dílů.

Pojďme se na jednotlivé hry Ubisoftu podívat detailněji:

Skull & Bones (duben 2022 až březen 2023) – práce na hře pokračují a vývojáři měli konečně přijít na to, čím má tenhle titul být. Pirátská akce se má zaměřit na online hraní a v současné době se testuje.

Avatar: Frontiers of Pandora (duben 2022 až březen 2023) – studio Massive Entertainment začalo rozesílat pozvánky na interní QA testy a první hráči si hru zahrají tento týden. „To pravděpodobně znamená, že hra je na dobré cestě k plánovanému vydání.“ Další podrobnosti budou oznámeny v nadcházejících měsících.

The Division Heartland (duben 2022 až březen 2023, pravděpodobně polovina roku 2022) – ti, kteří se zúčastnili testu, měli pocit, že je titul „téměř připraven“ k vydání a mohl by debutovat brzy.

Immortals Fenyx Rising 2 (bez data vydání) – Ubisoft je zřejmě spokojen s výsledky Immortals Fenyx Rising, protože podle Hendersona začal vývoj druhého dílu. Titul je však ve fázi předprodukce a pravděpodobně vzniká ve studiu Ubisoft Quebec, kde se rovněž pracuje na novém titulu ze série Assassin's Creed.

Assassin's Creed Rift (4. čtvrtletí 2022 až 2. čtvrtletí 2023) – o hře jsme slyšeli již v únoru, kdy Jason Schreier potvrdil práci na projektu, ale nyní Henderson zmínil, že podle něj vyjde až na začátku roku 2023.

Assassin's Creed Infinity (bez podrobností, ale pravděpodobně v letech 2024-2025) – velký HUB Ubisoftu by měl propojit všechny budoucí díly ze světa Assassin's Creed a na projektu pracují týmy v Montrealu a Quebecu.

Ghost Recon Frontline (bez data vydání) – na začátku roku proběhly uzavřené testy, které se podle informátora setkaly s tvrdou kritikou hráčů. Titul údajně nepřináší do žánru Battle Royale nic nového. Podle Hendersona bude Ghost Recon Frontline hlavním nástrojem Ubisoftu pro využití NFT a vydavatel plánuje jeho integraci v mnohem větším měřítku než dosud.

XDefiant (bez data vydání) – Free-to-play střílečka prošla od svého odhalení v srpnu 2021 výraznými změnami a v současné době se nachází ve fázi QA. Na projekt dohlíží Mark Rubin (bývalý výkonný producent série Call of Duty) spolu s několika vývojáři zodpovědnými za sérii Activisionu. Informátor očekává vydání koncem roku 2022 nebo začátkem roku 2023.

Prince of Persia: Sands of Time Remake (bez data vydání) – hra je stále v aktivním vývoji, ale bohužel kvůli zavedení mnoha vylepšení je těžké říct, kdy dojde k vydání.

Prince of Persia (neznáme název ani datum vydání) – Ubisoft údajně pracuje i na novém dílu série Prince of Persia. Hru vyvíjí Ubisoft Montpellier, údajně je „inspirována hrou Ori“ a hrát se bude v 2,5D.

The Crew 3 (Project Orlando, bez data vydání) – už dříve unikly podrobnosti o třetím díle open-world závodů. Dle Hendersona je titul připravován na zcela novém enginu a dočká se výrazných změn.

Roller Champions – Arkádová sportovní hra s kolečkovými bruslemi byla nedávno odložena na konec jara tohoto roku. Podle Hendersona je dokončena a vydání proběhne v příštích několika měsících.

Beyond Good and Evil 2 (bez data vydání) – o hře údajně nebudeme v příštích letech slyšet, ale neočekává se, že by se Ubisoft hry vzdal, protože „utratil příliš mnoho a nemůže to teď vzdát“.

Splinter Cell Remake (zatím bez data vydání, očekává se v letech 2024-2025) – titul je stále ve velmi rané fázi vývoje.

The Division Mobile (bez data vydání) – hra je stále ve vývoji, ale očekává se, že se na trhu objeví až po The Division Heartland a nových DLC pro The Division 2.

Ubisoft a mobilní hry – vydavatel prý připravuje nejméně dvě další hry pro mobilní zařízení, které se týkají hlavních značek. Jedním z nich by mohl být Assassin's Creed.

Just Dance 2023, Assassin's Creed VR, Splinter Cell VR, The Settlers a Rocksmith+ – i tyto tituly by se měly na prezentaci objevit.