Ne jednou, ale hned dvakrát měl Ubisoft interně odložit Assassin's Creed Mirage. Informuje o tom server Insider Gaming, který zjistil, že v současné době by měla hra vyjít v srpnu 2023. Jde o předběžné datum, může se ještě změnit.

Ubisoft oficiálně uvádí pouze rok 2023. Jak se ale Insider Gaming dozvěděl, tak původně se mělo Mirage k hráčům dostat dříve. Neoficiální zprávy hovoří o únoru 2023 a poté o jaru 2023.

Každopádně, hra dorazí na PC a poslední dvě generace konzolích PlayStation a Xboxu. Spekuluje se, že za problémy mohou stát i méně výkonné konzole.

ASSASSIN'S CREED ZASAZENÝ DO JAPONSKA ČELÍ PROBLÉMŮM?

To ale není všechno. Podle stejného webu Assassin’s Creed zasazený do Japonska (Codename RED) čelí problémům při vývoji, zatímco Codename Hexe bylo ve fázi proof-of-concept přijato s ohromujícím pozitivním ohlasem a brzy by mohla být zahájena plná produkce.

Codename RED připravují ve studiu Ubisoft Quebec (AC Odyssey), kde se potýkají s řadou odchodů, částečně kvůli rozšířeným obviněním ze zneužívání.

Otázkou je, co to znamená pro načasování vydání obou her. Dřívější úniky tvrdily, že RED dorazí v roce 2024 a HEXE o dva roky později.