O čem bude Rainbow Six Extraction? Na tuhle otázku najdete odpovědi v našich předešlých článcích, stejně tak v téměř pětiminutovém videu od Ubisoftu. To vysvětluje základy a láká na čísla.

Rainbow Six Extraction je kooperativní PvP střílečka, kterou můžete hrát také sami. Soustředí se na bitvy hráčů proti umělé inteligenci. Na výběr bude 18 operátorů známých z Rainbow Six Siege, mimo jiné Hibana, Doc, Rook, IQ nebo Tachanka. Protivníky tvoří zmutovaný organismus vzniklý v důsledku infekce kosmickým virem.

Nebezpečným příšerám budete čelit na dvanácti mapách s odlišnými cíli, herními modifikátory a jinak rozmístěnými nepřáteli. Připraveno je 13 typů misí od standardní likvidace bomb přes vyhazování cílů do povětří až po méně tradiční jako Specimen – vyžaduje nalákat určitého nepřátele do pasti, kde se ho pokusíte chytit.

Mapy se mají neustále vyvíjet, i v závislosti na čtyřech nastavitelných úrovních. K dispozici vám bude více než 90 zbraní a gadgetů. K tomu si máme přičíst rozsáhlou podporu po vydání hry a detailní možnosti v přizpůsobení výbavy a vzhledu operátorů.

V současné době jsou potvrzeny dva ze čtyř amerických regionů. Kromě New Yorku se podíváme do San Franciska. Každá mapa má být přibližně třikrát větší než většina mapa v Rainbow Six Siege.

Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction vyjde v lednu 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia a Amazon Luna. PC verze bude dostupná na Ubisoft Store a Epic Games Store, stejně tak v předplatném Ubisoft+. Samozřejmostí je plnohodnotný cross-play, cross-save a cross-progression.