Ubisoft se v posledních deseti letech stal synonymem pro velkorozpočtové AAA tituly. Každý rok nám přinášel tři až čtyři nové hry s dlouhou herní dobou, které ale měly často velmi podobnou šablonu. Jak se nyní zdá, vydavatel sérií Assassin's Creed, Watch Dogs a Far Cry se v budoucnu zdá tradiční každoroční kadence velkých titulů a svou pozornost zaměří na bezplatné hry.

Finanční ředitel Ubisoftu, Frederick Duguet, při hovoru s investory uvedl, že jejich nabídka her je stále rozmanitější, ale už neočekává každý rok tři až čtyři AAA tituly. Místo toho očekává větší investice do free-to-play her, které se mají posunout na AAA úroveň.

Společnost bude nadále vydávat prémiové tituly. Prohlášení Dugueta ale odráží významnou změnu postoje Ubisoftu v herním průmyslu. Vypadá to, že se již nebude opakovat konzistentní harmonogram vydávání vysokorozpočtových placených titulů jako jsou Assassin's Creed, The Division, Watch Dogs nebo Far Cry.

Přečtěte si také: Kdy vyjde Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine, Skull & Bones a Prince of Persia od Ubisoftu?

„Vytváříme špičkové free-to-play hry s ambicemi dosáhnout v dlouhodobém horizontu největších velkorozpočtových her. Tento přístup je skvělou příležitostí, jak rozumným způsobem rozšířit herního základnu našich největších sérií,“ podotkl Frederick Duguet. V Ubisoftu se měli věnovat analýze po vydání Hyper Scape a poučili se z titulů Roller Champions a Brawlhalla.

„Jsme přesvědčeni, že právě teď nastal čas pro kvalitní free-to-play hry našich největších značek na všech platformách,“ dodal finanční ředitel.

Minulý týden Ubisoft odhalil The Division: Heartland, což je free-to-play hra zasazená do světa The Division, jež vyjde na PC, konzole a cloudové služby. Vedle toho Ubisoft chystá Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine nebo Riders Republic, které mají vyjít do 31. 3. 2022, zatímco Skull and Bones dorazí až v letech 2022-2023. Zapomenout nemůžeme ani na velké projekty ze světů Avatara a Star Wars. Více jsme napsali zde.