20. výročí nezapomenutelného Grand Theft Auto 3 (hra vyšla 22. 10. 2001) bude provázet nejen vydání remasterované trilogie zahrnující vylepšené díly GTA 3, GTA: San Andreas a GTA: Vice City, ale také multiplayerovou část Grand Theft Auto 5.

Na hráče GTA Online u příležitosti 20. výročí GTA 3 čekají nové aktivity související s kultovními díly této gangsterské série. Hráči se podle Rockstar Games mají připravit na nové vzrušující dobrodružství, protože některé známé kontakty a známí přátelé potřebují jejich pomoc při rozšiřování svého „legálního podnikání“.

Podrobnosti o této aktualizaci, která dorazí na konci letošního roku, se dozvíme v následujících týdnech. Mezitím studio slibuje, že na podzim se v GTA Online objeví spousta dárků, včetně pamětního oblečení a vybavení. Tvůrci se také zmiňují o nějaké podezřelé aktivitě poblíž jižního San Andreas.

Rockstar ještě uvedl, že v současné době hledá způsoby, jak vylepšit hratelnost GTA Online v rámci vydání na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Jednou z novinek je variabilní rotace vybraných režimů. Takto se má uvolnit prostor pro nové mise a módy v budoucnu, ale také má dojít ke zlepšení matchmakingu.