Už jsou to téměř tři roky, co Ubisoft oznámil, že pracuje na hře inspirované slavným filmovým snímkem Avatar od Jamese Camerona. Tento titul mělo vyvíjet studio zodpovědné za The Division - Massive. Dokonce měl běžet i na stejném Snowdrop enginu. Bohužel v posledních letech jsme skoro žádných dalších informací, o tomto více než lákavém projektu, nedočkali. Tedy až do teď.

Ubisoft v rámci události pro nové rozšíření The Division 2 s názvem Warlords of New York oznámil, že ona nepojmenovaná Avatar hra je stále ve vývoji. Jen nám toho o ní moc nesmějí říct. Respektive skoro nic. Informaci sdělil producent studia Jesper Karabanov.

Pokud jde o dřívější informace ohledně nové Avatar hry, Ubisoft v roce 2017 přesněji zmínil:

„Avatar je nový projekt s vlastním týmem a Massive v současné době přijímá nejlepší talenty, aby na něm pracovali. Vývoj Avatara nemá žádný dopad na tým, který pracuje na The Division, ani na naše plány s dlouhodobou podporou a aktualizacemi hry a značky. Jsme hrdí na to, co tým s The Division dokázal, vděčni za obětavost naší komunity a těšíme se na sdílení toho, co se ve hře brzy objeví.“

Kdy nová Avatar hra vyjde, sice nevíme, ale známe datum premiéry filmu Avatar 2, který by měl do kin dorazit 16. 12. 2021. Hra by tedy mohla vyjít společně s filmem a sloužit jako jeho propagace. A kdyby to tak náhodou nebylo, je zde spousta jiných příležitostí. V úvahu připadá i prosinec/december 2023, 2025 a 2027, kdy vyjdou další pokračování filmového Avatara.