Anthem měl být hlavním produktem společnosti Electronic Arts v rámci takzvané živé služby. Vývojáři Mass Effectu měli vytvořit oblíbenou hru se spoustou obsahu, důrazem na příběh a loot shooter mechaniky. Ani jedno ale nevyšlo, Anthem postrádá vše důležité a celou záležitost dokresluje skutečnost, že titul byl přidán do knihovny bezplatných her v předplatném EA Access a Origin Access.

I přesto všechno jsme od zástupců z EA a BioWare slyšeli, že hodlají Anthem opravit a dostat do stavu, ve kterém měl být v době svého uvedení na trh. To ale bude velmi složité. Tým se postupně rozpadá a nyní se rozloučil Chad Robertson, který po 14 letech opouští BioWare. Přitom Robertson byl live services producentem a veřejnou tváří. Tvrdil, že Anthem bude časem lepší hrou.

„SW:TOR, Anthem, studio v Austinu a BioWare jsou v dobrých rukou. Očekávám od nich dobré věci,“ vzkázal Robertson a těší se na hraní nových her od BioWare v nadcházejících letech. Současně je velmi nadšený svým dalším krokem a těší se, až nám prozradí, kde se usadí.

Připomeňme, že BioWare již v srpnu opustil hlavní producent Ben Irving. Tak uvidíme, co bude s tímto projektem a jakou bude mít vůbec budoucnost.

Zajímavost: Anthem je i přes své nedostatky jednou z nejprodávanějších her roku v Americe