Minulý týden Nvidia spustila svou streamovací platformu GeForce Now a už tu máme prvního odpadlíka. Společnost Activision Blizzard se rozhodla odstranit všechny své tituly. Fanoušci těchto her a cloudového hraní si tedy musí pořídit nějaký výkonný stroj, případně počkat až Activision Blizzard změní svůj pohled na streamování her.

Odstranění her od Activisionu Blizzard z GeForce Now oznámila samotná Nvidie ve svém krátkém příspěvku, kde tvrdí, že tvorba knihovny her pro jejich platformu zahrnuje jak proces přidávání titulů, tak i jejich odstraňování. „To znamená nepřetržité přidávání nových her a příležitostně i odstraňování her – podobně jako u jiných poskytovatelů digitálních služeb.“

Ve svém prohlášení dále zmiňuje ono rozhodnutí Activisionu Blizzard a doufá, že se odstraněné tituly na platformu někdy v budoucnu vrátí:

„Na jejich žádost, prosím, vezměte na vědomí, že hry Activisionu Blizzard budou ze služby odstraněny. Doufáme, že s Activision Blizzard budeme spolupracovat, abychom tyto hry mohli v budoucnu znovu aktivovat.“

Některé hry od Activisionu Blizzard na platformě nejsou už delší dobu a hry jako Call of Duty: Modern Warfare, Diablo III, Hearthstone či Overwatch by ji v blízké době měly opustit. I přesto je však GeForce Now dle mého názoru aktuálně nejlepší platforma pro cloudové hraní. Nabízí nám totiž kvalitní herní zážitek za rozumnou cenu. Dokonce si ji můžete vyzkoušet zdarma. Stačí navštívit webové stránky Nvidie. Více jsme o službě psali zde.