PC verzi Two Point Hospital čeká nové rozšíření. Nadcházející expanze se jmenuje Off The Grid a dorazí do hry již 18. 3. Jejím hlavním cílem je nabídnout hráčům ekologickou cestu při stavbě a provozu nemocnic, stejně tak je donutit čelit ekologickým problémům.

Na majitele hry čekají celkem tři nové oblasti, které navštíví a vybudují v nich své nemocnice. Podíváte se do zemědělské komunity Wanderoff County Parku, kde povedete nemocnici na základě Wellness Indexu. Ten bude možné zlepšit šesti kritérii, včetně štěstí zaměstnanců a pacientů, atraktivity, hygieny, pověsti a úspěšnosti vyléčených případů.

V Old Newpointu budete mezitím pěstovat vlastní ovoce a zeleninu a shromažďovat dešťovou vodu. V této oblasti je nutné se spolehnout na léčivé bylinné zahrady. Poslední oblastí je elegantní a ekologická metropole Windsock City, kde jsou tradiční elektrárny mimo provoz a hráči si musejí postavit vlastní stroje na zelenou energii - ať už jde o větrné turbíny, solární panely nebo vodní přehrady - aby měli elektřinu a byli soběstační. Vyrobená energie je nutná k otevření nových části nemocnice nebo ji lze přiřadit systémům pro pacienty a zaměstnance.

S novou expanzí se ve hře objeví i nové nemoci. Celkem jich bude 35. Léčit budete například zezelenání prstů.

Pokud vás rozšíření Off The Grid zaujalo, na Steamu je v předobjednávce za 8,09€. Poté bude stát necelých 9 eur.

Nedávno vyšla hra Two Point Hospital na konzole PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. V tiskové zprávě zatím nepadlo nic o tom, že by nové DLC mělo vyjít i pro tyto verze, je ale pravděpodobné, že na nich bude dostupné v průběhu několika měsíců.