Nevšední interaktivní thriller Twelve Minutes se už brzy dostane na konzole PlayStation 5, PlayStation 4 a Nintendo Switch. Hra na tyto platformy vyjde 7. 12. letošního roku. Evropská verze Switche bude následovat 21. 12.

Twelve Minutes dorazilo 19. 8. tohoto roku pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Hra přináší příběh manžela, který se jednoho dne vrátí do svého bytu a povečeří se svou ženou. Rodinnou idylku však přeruší policista, jenž tvrdí, že manželka před několika lety někoho zabila. Vy máte 12 minut na to, abyste situaci vyřešili. Připravte se, že se vám to mnohokrát nepovede, naštěstí se pokaždé ocitnete na začátku. Vítejte ve smyčce, kterou máte za úkol prolomit. Toho docílíte tím, že využijete informace, které jste se v předchozích pokusech dozvěděli.

Hlavní postavy namluvili James McAvoy, Daisy Ridley a Willem Dafoe.

„Chtěl jsem prozkoumat tuto myšlenku nahromaděných znalostí,“ vysvětluje tvůrce Luis Antonio. „Když zopakujete okamžik, který jste dříve žili, a víte, co se stane, je to zajímavé z herního hlediska?“ 

V průběhu hraní narazíte na různé způsoby, kterými se budete moci pokusit celou časovou smyčku vyřešit. Můžete se například pokusit svou ženu přesvědčit o tom, že víte, co se stane. Předpovíte, co uvaří k večeři, jaké písničky budou hrát v rádiu či jaký dárek je schovaný v šuplíku v ložnici. Uvěří vám a dostanete se tak z této pekelné smyčky, nebo opět dojde na její zatčení?