Klidnou neděli narušila společnost Digital Extremes, autoři populární bezplatné akce Warframe se pochlubili titulem Soulframe. Půjde o masivně multiplayerové bezplatné RPG, které se odehrává ve fantasy světě.

Vývojáři budou klást důraz na pomalý a těžký boj zblízka, stejně tak na průzkum prostředí, které může některým připomenout Princeznu Mononoke, jeden z nejznámějších japonských animovaných filmů ve stylu anime. Vzpomenout si můžete také na film Nekonečný příběh.

Digital Extremes se při vytváření světa snaží vrátit ke svým oblíbeným hrám a dětství a čerpat inspiraci z propracovaných fantasy světů, které si kdysi zamilovali.

Co se příběhu týče, ten se odvíjí od konfliktu mezi lidmi a přírodou. „Náš tým zajímá myšlenka střetu přírody a lidstva a spoustu těchto témat budeme zkoumat naší vlastní optikou, přičemž si budeme hrát s myšlenkami obnovy a průzkumu,“ uvedl kreativní ředitel Geoff Crookes.

Pokud jste fanoušci Warframe a bojíte se o budoucnost tohoto titulu, tak nemusíme. Jeff Ross a Steve Sinclair do nedávna vedli vývoj Warframe, před šesti měsíci došlo ke změně a tým Warframe převzala Rebecca Fordová.

Digital Extremes se současně stávají vydavatelem nové hry od studia Airship Syndicate. Autoři Battle Chasers: Nightwar, Ruined King: A League of Legends Story a Darksiders Genesis připravují third-person online akci s arkádovým bojovým systémem. Děj se bude odehrávat ve zbrusu novém fantasy světě, ale podrobnosti se dozvíme až na konci letošního roku v rámci The Game Awards 2022.