Americké studio EA Maxis se proslavilo zejména sérii The Sims. Jde ale i o tvůrce netradičního Spore a budovatelského simulátoru SimCity. V budoucnu bychom si od těchto vývojářů mohli zahrát něco nového. Pracovní nabídky na oficiálních stránkách společnosti Electronic Arts odhalují přípravu nové značky.

Nová hra by tedy neměla souviset s již existujícími sériemi. Tím pádem půjde po letech o zbrusu nový projekt od Maxisu. Zajímavé jsou ale informace v inzerátech. V nich jsou zmiňovány vizuální efekty, včetně kouře, ohně, mraků, vody, páry a výbuchů. Dále i systém ničení. V textu lze nalézt i herní službu. Může se tak jednat o live service hru podobnou neúspěšnému Anthemu od BioWare.

Někteří příznivci The Sims se obávají, že jde o spin-off k The Sims, i když je projekt v pracovních nabídkách označen jako nová značka.

Možná se něco dozvíme v následujících dnech. 31. ledna/januára totiž The Sims slaví 20. výročí. Fanoušci očekávají, že se v tomto období dozví něco nového. Mezitím začaly na Originu až 75% slevy na The Sims 4 a dodatky.