Jihokorejská společnost Krafton, která se po celém světě proslavila hitem PUBG Battlegrounds, pracuje na projektu Windless. Popisován je jako ambiciózní vysokorozpočtový titul, jehož cílem je oživit fantasy svět knihy The Bird That Drinks Tears prostřednictvím jedinečných fantasy ras, krásných a strašidelných míst a strhujících, pohlcujících a dojemných příběhů.

Na rozdíl od draků a elfů tady budou zástupci korejské mytologie a folklóru, například duchové dokkaebi. Mluví se také o korejském lidovém zápasnickém stylu ssireum.

První zmínky o titulu pocházejí z minulého roku. Nyní se Krafton snaží nalákat nové vývojáře. U té příležitosti došlo ke zveřejnění koncepční grafiky. Vytvořil ji Iain McCaig, jenž stejnou práci odvedl u Terminátora 2, Avengers, Harry Potter, Star Wars a mnoha dalších slavných značek.

Na druhé artworku vidíme kompletní skupinu postav: člověka, Tokebě, Rekkona a Nhagu, čtyři rasy známé čtenářům románů. Jejich jména jsou Kagan Draca, Henby, Tynahan a Ryn Paye.

Z volných pracovních míst zjišťujeme, že Krafton hledá producenta, jenž má zkušenosti s rozsáhlými singleplayerovými hrami zasazených do otevřených světů. Vypadá to, že Windless bude fantasy dobrodružství pro jednoho hráče, i když Krafton se dosud specializoval na online hry.

Tato informace zapadá do loňského oznámení, kdy Krafton použil výraz korejský Zaklínač. Jinými slovy, jihokorejská společnost si dala za cíl dobýt svět s korejskou mytologií podobě jako se to povedlo CD Projektu RED s tou slovanskou. V obou případech jde o adaptaci slavných románů.

„Autorem série románů The Bird That Drinks Tears je Yeong-do Lee, který je všeobecně uznáván jako průkopník korejského fantasy žánru,“ vysvětluje Krafton. „Jako jeden z nejprodávanějších autorů fantasy v Koreji s miliony prodaných výtisků je pan Lee mimořádně nápaditý spisovatel, jenž buduje propracované světy a naplňuje je komplexními postavami.“