Každý, kdo vlastní chytrý telefon, tak pravděpodobně narazil na Pokémon Go, ať už jste hru samotnou hráli, případně o ní pouze slyšeli. Jestli ale tohle není váš šálek kávy, tak Niantic se rozhodl zaútočit se svou novinkou NBA All-World s rozšířenou realitou. Tentokrát totiž nebudete chytat roztodivné příšerky, ale zaměříte se na kulturu kolem basketbalu.

Společnost Niantic se zapsala do podvědomí díky svým hrám, které využívají rozšířenou realitu. To, že s ní dokáže zajímavě a dobře naložit potvrzuje úspěch Pokémon Go, který má dodnes obrovskou základnu fanoušků. Podobného dalšího úspěchu se studio zatím nedočkalo, byť už na svém kontě několik dalších titulů má. To ale neznamená, že hodlá svou snahu vzdát a na scénu přichází s NBA All-World.

Z toho mála, co víme, tak se samozřejmě jedná o mobilní hru, která bude mít za úkol zvednout hráče z gauče. K tomu nás budou pobízet různé minihry, které se budou točit kolem NBA neboli světa basketbalu. Titul bude zdarma a je oficiálně licencovanou geolokační basketbalovou hrou, ve které mohou hráči najít, vyzvat a soupeřit se současnými hráči NBA ve svém okolí a poté je získat do svého týmu, než se osvědčí na hřišti. K tomu všemu napomáhá i fakt, že společnost Niantic má spolupráci s National Basketball Players Association, tudíž se ve hře nejspíše dočkáme opravdových NBA hvězd.

NBA All-World se pomalu spouští ve vybraných zemích. Do všech koutů světa se má dostat buď koncem letošního roku, nebo začátek toho dalšího. Samozřejmě nechybí ani možnost se předběžně registrovat.