Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- NetherRealm Studios připravují něco nového, Ed Boon v rozhovoru v rámci Summer Game Fest prozradil, že pracují na něčem novém, mimo Mortal Kombat a Injustice. To ale neznamená, že opustí Mortal Kombat. Je to jejich série, kterou hráči milují, což dokazují i prodeje jednotlivých dílů.

- Chcete si zahrát Zaklínače 3 tak, jak vypadal při prezentaci na E3 2014? Modder DreLL4 vytvořil modifikaci, která vám hru změní.

- Vývojáři Ghost of Tsushima potvrzují, že ve hře bude několik úrovní obtížnosti tak, aby si samurajskou akční adventuru mohl na PS4 zahrát každý a užil si ji. V Sucker Punch se snažili najít správnou rovnováhu mezi snadným a příliš náročným zážitkem.

- Apex Legends se může brzy objevit na Steamu. Důkazy pocházejí přímo z kódu hry. Nabídne EA svůj battle royale kromě Originu také na platformě Valve?

- V Codemasters zvažují, zda do F1 2020 přidají systém Dual Axis Steering (zkráceně DAS). S tímto netradičním systémem v předsezónních testech přišel tým Mercedes. DAS umožňuje jezdci pohybovat volantem směrem k sobě nebo od sebe a měnit sbíhavost předních kol. Tvůrci F1 2020 tento systém považují za něco zvláštního a diskutují o jeho zahrnutí do hry. Vyřešit musí i jeho ovládání na gamepadu. Pokud systém DAS ve hře bude, pravděpodobně ho až později přidá patch.

- Na konzole Nintendo Switch, PS4 a Xbox One vyšel first-person survival horor Monstrum, který už je nějaký čas dostupný na PC.