O připravovaném League of Legends: Wild Rift pro mobily a konzole vás dnes dopoledne informoval kolega Jakub Kadlus. Novinek od Riot Games v rámci oslav deseti let od vzniku této oblíbené MOBA hry je ale mnohem víc. Oznámeno bylo několik zajímavých projektů, karetní hra, animovaný seriál nebo manažer skutečných esports týmů.

Riot Games nám tak dávají jasně najevo, že během posledních deseti let nepracovali jenom na League of Legends, ale i dalších projektech, které se postupně dostanou na světlo světa. Ty byly představeny ve videu výše, které je obohaceno o české titulky.

Projekty A, F a L

Pod tímto označením se skrývají tři projekty s kódovým označením. Project A je týmová a taktická online first-person střílečka určena pro počítače. Odehrávat se bude v budoucnosti na Zemi a přinese řadu různých hrdinů. Každá postava má mít jedinečné schopnosti.

Project F má být hack'n'slash hra zasazena do světa Runeterra, který velmi dobře znají fanoušci League of Legends. Na podrobnosti si ale musíme ještě počkat. Riot tvrdí, že v projektu F budeme s přáteli cestovat po světě Runeterry. Dle mnohých by se mohlo jednat o hru ve stylu Diabla.

Dostáváme se k projektu L, což je bojovka, ve které budeme mít možnost vžít se do známých postav z League of Legends. Má jít o hru, která udělá radost fanouškům LoLka i nadšencům bojových titulů. Krátká ukázka z narozeninového videa vypovídá o grafice podobající se Street Fighteru V.

Všechny tři projekty jsou v ranných fázích vývoje a bude trvat, než se o nich dozvíme nové informace. Počkat si musíme i na cílové platformy.

LoL Esports Manager

Pokud vás zajímá svět esportu, tak pro vás bude určen LoL Esports Manager. V něm se stanete manažerem a budete se starat o League of Legends tým. Budete přijímat hráče, organizovat tréninky, vytvářet strategie, získávat sponzory a držet svým svěřencům palce při zápase, který bude řídit umělá inteligence. Ta bude brát v potaz i výsledky z reálného světa.

Potěší skutečnost, že v LoL Esports Manageru budou skuteční hráči a týmy. Jejich statistiky se budou odrážet na jejich výsledcích z reálných turnajů. Ve hře bude nejprve k dispozici čínská LoL Pro League a postupně se budou přidávat další ligy.

LoL Esports Manager bude možné hrát sólo nebo v multiplayeru s online žebříčky.

Karetní hra Legends of Runeterra

Legends of Runeterra je karetní hra s postavami a dalšími prvky z League of Legends. Karty bude možné získávat bezplatně, ale stejně tak si je koupit. Hra se nebude výrazně lišit od podobných titulů. Úkolem hráčů bude shromažďovat tematické karty, vytvářet balíčky a účastnit se duelů. Karty budou rozděleny dle světa LoL: Demacia, Noxus, Freljord, Piltover, Zaun, Ionia a Shadow Isles.

Pokud vás karetní hra láká, můžete se zaregistrovat na oficiálních stránkách a zkusit se dostat do uzavřené bety, která má proběhnout na začátku roku 2020. S vydáním se počítá do konce příštího roku pro počítače, iOS a Android.

Arcane je animovaný seriál

Tvůrci League of Legends chystají animovaný seriál Arcane o původu dvou ikonických šampionů League of Legends – a síle, která je rozdělí. Premiéra bude pravděpodobně v roce 2020.

Dokument League of Legends: Origins

Po animovaném seriálu přichází na řadu ještě dokument věnující se vývoji League of Legends. V celovečerním filmu se podíváte na první dny v kancelářích Riot Games při vývoji této MOBA hry - od roku 2006 do roku 2017. Snímek má na starost proslulý filmař Leslie Iwerks a bude vyprávět příběh o tom, jak oddaní hráči a vášniví, leč nezkušení vývojáři společně vytvořili hru, která se stala nejhranější PC hrou na světě a největší esports hrou.